El llibre de la selva

informació obraComposició musical:
Albert Doz
Direcció:
Gabi Dolz
Intèrprets:
Xavi Elies, Jordi Font, Alba Ferrer, Jordi Vicente
Coreografia:
Joan Maria Segura
Companyia:
Les Antonietes, La Kompanyia, Veus-Veus
So:
Roger Guinot
Autor:
José Antonio Portillo
Escenografia:
José Antonio Portillo
Sinopsi:

És de nit i a la jungla se sent el plor d’un cadell humà. Akela, el Llop, trova aquest cadell i decideix criar-lo sota la llei de la jungla i decideix que Baghera, la pantera, faci de Mestre a aquest noi que han trobat. Hathi, l’elefant, decideix el nom del cadell: Mowgly. Baghera i l’ós Baloo es fan companys inseparables del noi però hi ha un animal que intentarà impedir que Mowgly es faci gran, el tigre Shere Khan.

Edat recomanada: A partir de 3 anys

Crítica: El llibre de la selva

31/01/2015

Discreta representació d'un clàssic

per Víctor Giralt

Hi ha espectacles d’ambició desmesurada i d’altres que es queden en les bones intencions. ‘El llibre de la selva’ de Veus Veus s’adscriu en aquest segon capítol. És un espectacle discret, que es conforma amb jugar la carta de rellegir el conte de Kipling, -de sobres conegut per la majoria de menuts-, seguint una mica el patró Disney, que flirteja amb el musical i la comicitat d’alguns passatges.

Les disfresses que empren els intèrprets per dibuixar els populars personatges, per exemple, no segueixen un patró comú i diferencien els caràcters seriosos dels divertits. Els primers s’apropen a la comicitat de fira (Baloo, Rei Lui), mentre que els segons són bàsicament solucions (no exemptes d’enginy) per a la mobilitat dels actors  (Baghera, Shere Khan). Els passatges cantats faciliten la interacció amb els nens, però compleixen i prou.

Val a dir que som davant d’un producte humil, fet amb escassos mitjans que, finalment, els nens segueixen amb atenció. Però no s’encén mai la guspira de la màgia que fa que un espectacle deixi marca en els menuts.