El pes del plom

informació obraCompanyia:
La Virgueria
Autoria:
Aleix Fauró, Isis Martín
Direcció:
Aleix Fauró, Isis Martín
Intèrprets:
Carles Gilabert, Patrícia Bargalló, Isak Férriz, Marina Fita
Il·luminació:
Anna Espunya
So:
Cesc X. Mor (AiMama!)
Assesor de moviment:
Mar Medina
Sinopsi:

Un home vestit dins una banyera fumejant. Un altre home l’apunta amb una arma i es pregunta si prement el gallet no deixarà un món més just. Una dona que fa més preguntes de les necessàries. Algú està a punt d’arribar.
“Mai no arribaràs a saber el que estàs a punt de trencar. Quant pesa el teu dolor? Quanta estona trigaràs a ofegar la culpa?”
El pes del plom. Un viatge poètic, a manera de thriller, per la indústria de les armes.

Crítica: El pes del plom

02/05/2014

El pes del que ja sabem. Les bales que ens trobem

per María José Ragué

El pes del plom és un muntatge creatiu i visualment efectista, que ens parla d'aquest tema tan conegut com és el benefici que fan amb les guerres els grans empresaris d'armament. Una periodista vol comprovar com funciona aquest horrible mercat que ningú no sap o no pot parar. Res de nou en el plantejament de la temàtica però sí en la forma. La companyia La Virgueria, a la Sala Beckett ens construeix un espai abstracte que reflexa -crec- la por i un entreteixit que no podem traspassar. A una bannda l'empresari gens disposat a cap canvi ni a cap concessió, a l'altra la periodista que vol esbrinar què passa i com passa... i el seu amic. És una estructura formal i argumental força innovadora, gens lineal que combina bé amb un realisme de gran potència i que té una tensió creixent fins que en un moment donat ja molt a prop del final, no acabem d'entendre què ens vol dir aquesta posada en escena, molt pensada i mesurada però massa poc clara en el seu final. Es un teatre compromés, és interesant, és un grup que mostra un interès en buscar formes i maneres de dir-nos coses que evidentment ens interessen però aquí, per un públic normal com jo, no han sabut tancar bé l'espectacle.