El petit príncep. Cia N54 Produccions

Teatre | Familiar

informació obra



Estrena:
Producció:
SAT!
Autoria:
Antoine de Saint-Exúpery
Dramatúrgia:
Florence de Andia
Direcció:
Florence de Andia
Escenografia:
Florence de Andia
Intèrprets:
Òscar Rodríguez, Montse Puga
Composició musical:
Jean-Jacques Palix
So:
Jaume Ortiz
Il·luminació:
Jaume Ortiz
Companyia:
N54 Produccions
Sinopsi:

El Petit Príncep és un conte universal. Un viatge a través del temps i l'espai per parlar de l’amistat, el respecte, l’amor i la vida. Teatre, titelles, ombres i projeccions que, a partir de la narració de l’aviador, despleguen el món màgic del Petit Príncep en una fantàstica adaptació de l’obra de Saint-Exupéry que ens recorda que “l’essencial és invisible als ulls”.

Crítica: El petit príncep. Cia N54 Produccions

18/05/2015

Fidedigne al text original

per Josep Maria Viaplana

Vist a FETEN 2015, Gijón.

La Cia. del SAT! (Sant Andreu Teatre) que s’anomena N54 Produccions, portà en escena, el novembre de 2013, al mateix teatre (i també en gira) una versió, originalment en francès, manllevada de la companyia canadenca Cie. Ombres Folles, dirigida aquí pel mateix director d’aquell muntatge original, Florence D’Andia.

Més rodó, i una mica escurçat, que aquell muntatge de fa més d’un any, i amb un Òscar Rodríguez més madur actoralment (en aquell moment tornava als escenaris, després de llarg temps de dedicar-se al SAT! i la Mostra d’Igualada), el muntatge em va semblar molt més acabat, molt més entenedor i rodó. Cal dir que la versió és molt fidedigna al text original, cosa no gens estranya si pensem en el seu origen francòfon, ja que el 2014 es celebrava el 70 aniversari de la mort d’Antoine de Saint-Exupéry, el seu autor.

Val a dir del muntatge que, a més de la participació actoral de l’Òscar Rodríguez, hi ha la interpretació del Petit Príncep de Montse Puga, manipulant el preciós titella i donant-li veu. I potser com a cosa més notòria, tot el muntatge audiovisual, projectat en vídeo durant l’espectacle, manllevat també de la versió francesa. Després del rodatge, la companyia conclou que l’edat idònia dels espectadors és a partir dels 8 anys, de la mateixa manera que, segurament, el llibre. I és que la història del Petit Príncep no és ben bé per a infants petits, donades les seves profundes reflexions, tot i la metàfora dels planetes habitats per una sola persona, que fan semblar-lo més infantil. De fet, probablement fins a l’edat adulta, costa d’entendre de forma completa tot el que l’autor ens vol fer arribar, després d’una vida plena d’aventures i viatges. De tota manera, en conclusió, un bon espectacle per a anar a veure en família, si pot ser sense infants menors dels 6 anys.