Els domicilis de Latung La La

Familiar | Nous formats

informació obraAutoria:
David Ymbernon
Direcció:
David Ymbernon
Composició musical:
Xavi Lloses
Intèrprets:
Elisabet Augé, Dadà Ymbernon, Daida Ymbernon, David Ymbernon
Interpretació musical:
Xavi Lloses
Sinopsi:

El gener-febrer del 2005 David Ymbernon realitzà a casa seva el muntatge Latung La La i la cuinera embarassadauna obra pionera del teatre representat en cases particulars.Latung La La i la cuinera embarassada va ser una obra feta i executada a casa, on el públic era observador actiu d'una realitat ficcionalitzada creada al voltant de l'imaginari de l'obra d'Ymbernon. Seguint aquest mateix plantejament escènic Ymbernon ha presentat les obres Latung La La i la llum emergent (2010), que formà part de la programació de Barcelona Poesia i del Festival Panorama, i Els domicilis de Latung La La (2103), que ha estat realitzada en pisos de Madrid, Gijón, Lisboa, Porto i Roma. Ara torna a casa, abans d'anar al Festival Territori de Bellinzona (Suïssa) amb el músic Xavi Lloses.

Preu entrada: aportació voluntària. Per raons d'aforament preguem que es facin les reserves uns dies abans per telèfon o correu electrònic


Crítica: Els domicilis de Latung La La

14/05/2014

Una experiència entre artística i mística amb comunió amb una família insòlita

per Jordi Bordes

David Ymbernon és un creador transversal  Tant treballa en l'art plàstic, com en l'escènic. El seu punt de referència és la combinació dels colors blanc i el taronja butà. No és una obsessió, és una catarsi en la que també ha atansat la seva família. El mes de gener del 2013 va arrencar aquest espectacle a casa seva. Ha voltat per Europa (menys del que tenien previst, però) tot i que encara té una visita pendent (com a mínim) a Suïssa. 

Les accions d'Ymbernon més que trama trenen una epopeia d'elements que creuen, sí, una escena. És com qui mira pel forat del pany com la canalla es distreu, en un silenci magnètic, amb tot d'elements en miniatura que alternen el blanc i el taronja. Hi ha elements realistes i altres de fantàstics. És un món tou, líquid, amable, pacífic, que reconcilia i que demana respirar una pau interior calmada. La intervenció dels fills és espontània, no hi ha res pautat amb obligacions. Si hi ha alguna acció xiuxiuejada a cau d'orella que algú no vol realitzar, ho fa el mateix Ymbernon amb una puresa semblant. La música és un element més d'aquest quadre de sons infantils. Vénen ganes d'entrar a escéna i empenyer el fil taronja que trasllada elements o de poder moure el telecadira que activa una acció sorpresa (inversemblant).

 Ymbernon amb la seva filla ja van signar un espectacle similar (Latung La La diu que el pes petit és el pes més gran de tots) en el festival El més petit de tots que es va poder veure a La Sala de Sabadell, al Mercat de les Flors, al Principal d'Olot i al Teatre Julieta Agustí de Lleida. Combrega amb la mateixa sorpresa; respira la mateixa màgia poètica. En Brossa en quedaria embadalit.