Els músics de Bremen. Versió Ever Blanchet

informació obraDirecció:
Joan Olivé
Composició musical:
Joan Olivé
Il·luminació:
Daniel Gener
Intèrprets:
Berta Peñalver, Aina Vallès
Interpretació musical:
Joan Rigat (violinista), Aina Vallès
Ajudantia de direcció:
Maria Clausó
Sinopsi:

Un ruc, un gos, una gallina i una gata, fugen de casa seva perquè els seus amos els maltracten. Volen formar un grup musical i arribar a Bremen. Però pel camí es trobaran entrebancs que els posaran a proba i refermaran la seva amistat tot cantant.

Crítica: Els músics de Bremen. Versió Ever Blanchet

28/12/2019

Nova versió musical del conte clàssic

per Ferran Baile


Una bona versió musical del famós conte interpretada per cinc musics-actors dins un nucli circular distribuït i il.luminat a forma d´un joc de parxís. Des del nucli s´expandeix  l´acció a les quatre bandes d´un quadrat  impulsada per cada un-a dels protagonistes i una vegada junts pels quatres en acció coordinada.

Els músics de Bremen és un dels contes dels germans Grimm més versionat especialment en l´apartat musical. En aquest cas compte amb música original de Joan Olivé, que a la vegada es el director escènic ben conjuntat amb el moviment i ajudantia de direcció de la veterana actriu i co-productora Maria Clausó.  

L´altre ànima i motor del Gaudí Teatre (i també del Versus Teatre), Ever Blanchet, és l´autor de la versió teatral. Fa 34 anys va estrenar aquest espectacle, en la versió musical de Chico Buarque, dirigint el Teatre La Nau i amb actors i actrius de l´Institut del Teatre de Terrassa.

En aquesta nova versió que ha traduït al català amb l´ajut de Jesús Fernàndez Borràs, l´acció es mou en un entorn més minimalista i l´element plàstic juga un especial protagonisme, notable disseny d´il.liuminació de Daniel Gener i de vestuari i espai escènic de Martina Buroni, amb un bon disseny de so de Sergi Romero.

Els músics-actors que donen vida als personatges giren a l´entorn del Ruc, interpretat que és qui dinamitza la historia, ben interpretat per en Joan Rigat i el seu violí, a qui dona justa rèplica la Gallina Berta Peñalver al piano i el Gos, un xic babau, Ivan Herzog a la guitarra, i la encisadora Gata Aina Vallès al violoncel…..i marcant el ritme el Grill bateria David Maculé.

 

Un compositor molt teatral

Joan Olivé és cantant, guitarrista, compositor y director. Ha composat, dirigit i estrenat vuit musicals, entre ells Tots som Ann Allen, nominat al millor musical off als Premios de Teatro Musical España. Ha composat també per al cinema i la televisió.

Uns actors molt musicals

Berta Peñalver és una reconeguda cantautora pop amb 8 àlbums publicats, amb una amplia i premiada trajectòria com a músic i actriu, havent participat en diversos espectacles i concerts teatralitzats. Seva és la composició dels Tibipowers i de la cançó promocional del Nadal al Tibidabo, d´enguany. En Joan Rigat és llicenciat pel Conservatori del Liceu i té una llarga trajectòria dins dels musicals, havent participat entre d´altres a Cuentos cruentos (2013) i amb el Cor de Teatre a Operetta i a Troia una veritable Odisea, estrenat al TNC (2018), con a director escènic es va estrenar amb el musical Ningú és un zombi (Jove Teatre Regina, 2018).  Aina Vallès ha estudiat al Conservatori de Música de Barcelona, és cantant del grup de folk Jim Tersol&The Dreamers i ha participat entre d´altres al musical Poe, el cabaret macabre (Almeria Teatre, 2018). Ivan Herzog, germà del cantautor Mikel Herzog, va participar amb el seu germà al programa televisiu La Voz, essent semifinalistes (2012), ha acompanyat en gires a diversos cantants com a pianista i va participar en el musical Lo tuyo y lo nuestro (Eixample Teatre, 2018), com a actor-pianista. En David Maculé ha participat en nombrosos treballs com a músic al teatre, inclòs Jesucristo Superstar que va dirigir el 2018 en Joan Olivé, i al cinema i la televisió i com bateria de diversos grups.

Dramaturg, director, productor i pedagog

Ever Blanchet és el creador, ànima i motor, conjuntament amb l´actriu i productora Maria Clausó, de les companyies Teatre de la Nau i Versus (1982), i dels teatres Versus (inaugurat el 1995) i Gaudí (febrer del 2008). Nascut a Montevideo (Uruguay), on va iniciar la seva trajectòria teatral, viu a Catalunya des del 1978. És autor de més de 30 obres de teatre estrenades i ha dirigit més de 50 espectacles. Ha obtingut diversos premis i com a profesor ha impartit classes a Uruguay, Brasil, França, Portugal i Espanya.  

 

 


Trivial