Els Tres Porquets

informació obraText:
Roser Contreras
Composició musical:
Manu Guix
Intèrprets:
Enric Boixadera, Gemma Egea, Sergi Pardo, Ariadna Suñé, Anna Ventura, Ariadna Suñé
Escenografia:
Marc García, Julià Farràs
Vestuari:
Àngel Cazorla
Il·luminació:
Sergi Pardo
Direcció:
Roser Contreras, Julià Farràs
Autoria:
Arthur Miller
Adaptació:
Joan Sellent
Sinopsi:

Una nit la mare porqueta explica el conte de "Els tres porquets” als seus fills abans d’anar a dormir. De sobte , els nostres protagonistes es desperten en una clariana del bosc, lluny de la granja i de la seva mare. En aquell paratge aniran apareixent uns personatges singulars , molt coneguts per a ells : El Príncep de la Ventafocs, la Caputxeta Vermella, la madrastra de la Blancaneus i una parella estrafolària que els hi vendrà una casa de palla, una de fusta i una de maons.

Tot sembla anar bé fins que apareix el llop. Aquest farà exactament allò que la mare els hi havia explicat : bufarà ben fort i ensorrarà les cases de palla i de fusta. Afortunadament podran amagar-se a la caseta de maons. Però com podran desfer-se del terrible llop?

Crítica: Els Tres Porquets

18/01/2016

«Garcia, Garcia, dos anys de garantia!»

per Andreu Sotorra

La companyia Dreams Teatre té en el seu repertori versions de contes populars com 'La Caputxeta', 'La Ventafocs' o 'La Bella Dorment', entre altres. Es pot dir, doncs, que en aquesta versió d'un altre conte popular com 'Els tres porquets', s'hi reuneixen una mica tots en una trama que utilitza només com a punt de partida els protagonistes del conte 'Els tres porquets' per crear una trama nova a partir d'un somni dels tres germans i la construcció de les tres casetes unifamiliars al mig del bosc: una de palla, una de fusta i una altra de maons.

De com acabarà el llop, que també hi surt, ja és tota una altra cosa que un servidor no desvelarà. I aquí, la fusió dels diversos elements de 'La Caputxeta', 'La Ventafocs' i 'La Bella Dorment' fa que 'Els tres porquets' ofereixi una mirada nova en una versió força lliure que, per l'enorme popularitat de tots els personatges, connecta immediatament i durant tot l'espectacle amb els espectadors més petits.

'Els tres porquets' es distingeix per una treballada posada en escena, tant pel que fa a la caracterització dels personatges, com a l'escenografia i la il·luminació. I com que compta amb peces musicals originals de Manu Guix, les intervencions musicals tenen també un considerable atractiu afegit a la veterania i la trajectòria dels principals intèrprets (...)

L'espectacle, que ja fa temps que la companyia Dreams Teatre té en repertori, té un acabat molt digne i un considerable bagul de vestuari, màscares i attrezzo que no impedeix que fins i tot el bosc s'emmarqui amb un teló de fons pintat en una mena d'homenatge a l'antiga decoració teatral. Tot plegat demostra la consciència de la companyia que els espectadors als quals s'adrecen són molt exigents. (...)