En Jan Totlifan

Teatre | Familiar

informació obraDirecció:
Guillem Albà
Intèrprets:
Olga Jiménez, Núria Benedicto, Albert Albà
Músics:
Ferran Martinez
Escenografia:
Alfred Casas
Il·luminació:
Ignasi Solé
Companyia:
Periferia Teatro
Autor:
Juan Manuel Quiñonero Redondo
Estrena:
Mostra Igualada 2015
Sinopsi:

Aquesta és la història d’en Jan, un nen a qui, de petit, a casa seva li feien tot, i no li calia aprendre a fer res si ell no ho volia; des de cordar-se les sabates, a vestir-se o que li tallessin el menjar. I no va ser fins que va marxar en un llarg viatge que va aprendre a fer moltes coses… Fins i tot el famós gelat de fruita!

Edat recomanada: 3-9 anys

Crítica: En Jan Totlifan

26/04/2015

Avís per a nens malcriats

per Josep Maria Viaplana

Un espectacle en la línia habitual de l’Estaquirot: divertit, dinàmic i molt ben interpretat, amb un ritme que mai no decau, i on sempre hi ha lloc a la sorpresa de com es van construint els decorats i la mateixa història. I sobretot, molt educatiu per als infants.

Ens explica la història d’un noi que no ha sortit de la infància, a qui el seu servent ‘Nicolau’ li fa absolutament tot: el menjar, vestir-lo, tapar-lo al llit, cordar-li les sabates, dur-lo a passejar… una mena de petit aristòcrata que sempre ha tingut criats i mai no aprèn (perquè no li cal) a fer-se res. Una metàfora exagerada, si voleu, del malcriament que sovinteja avui dia entre els més joves.

El cas és que en Nicolau un dia decideix retirar-se i anar-se’n lluny, i com que en Jan no pot viure sense criats, se’n va a buscar-lo, trobant en el viatge la superació de les seves mancances, i descobrint que és perfectament capaç de valer-se per sí mateix. Un espectacle molt recomanable, per tot el dit, per a programacions familiars.

Trivial