Entredos

Familiar | Circ

informació obraAutoria:
Oscar Valsecchi, Yolanda Gutiérrez, Rebeca Gutiérrez i Sira Bover
Direcció:
Oscar Valsecchi
Intèrprets:
Oscar Valsecchi, Yolanda Gutiérrez, Rebeca Gutiérrez i Sira Bover
Companyia:
Cap i Cua
Escenografia:
Cia. Cap i Cua
Vestuari:
Cia. Cap i Cua
Producció:
Cia. Cap i Cua
Il·luminació:
Joan Lavandeira
Sinopsi:

Sona el despertador, em llevo del llit i, com cada dia, em preparo un cafè. De sobte, a la mà, enlloc d’una tassa apareix una sabata. Amb la sabata a la mà busco una resposta i em trobo amb una dona… Estic desperto no? Si això és un somni, si us plau, que ningú no em desperti. Què passa quan els personatges d’un somni somnien i es troben? Què és imaginari i què és real? Entredos et capbussa en un món màgic i absurd, poètic i còmic, on no sabràs si estàs despert o somniant.

Crítica: Entredos

24/04/2014

Circ oníric

per Núria Cañamares

El món oníric i el real es donen la mà en un espectacle de circ que combina acrobàcies aèries (trapezi, aro i corda) amb dansa contact i humor. El treball interpretatiu és excel·lent i el realcen tot un seguit de recursos creatius amb personalitat pròpia, com ara un llit que engoleix el dormilega, un armari volador, una cadira infinita o un vestit que fa créixer ben bé dos metres més.

A ‘Entredos’, personatges i escenografia pugen, baixen, giren sobre si mateixos, s’estiren, s’arronsen, apareixen i desapareixen sorprenent el públic amb divertides i bucòliques imatges. El llenguatge corporal substitueix fluidament les paraules enllaçant cames, peus i mans per construir una història simpàtica en què l’argument queda relegat a un segon pla.

Sigui amb números en solitari, en parella o en grup, la companyia Cap i cua exhibeix una compenetració admirable que solament pot ser fruit de moltes hores de dedicació, provatures i vocació compartida. Aquí, com als bons muntatges de circ, el risc i la dificultat semblen esvair-se gràcies al moviment just i mil·limètricament calculat, el suport que arriba només quan es requereix, la preparació física i, sobretot, és clar, la confiança guanyada dia a dia.

L’espectacle va guanyar el Premi del públic al millor espectacle de teatre de la Fira internacional de teatre i dansa d’Osca el 2013 i ha inaugurat amb rialles, ritme i la necessària dosi d’atreviment i innovació la vint-i-cinquena edició de La Mostra d’Igualada, la Fira de teatre infantil i juvenil de referència a Catalunya.