Envà

informació obraAutoria:
Àfrica Llorens
Intèrprets:
Àfrica Llorens
Il·luminació:
Ivan Tomasevic
Composició musical:
Karl Stets
Sinopsi:

Entre 250kg de palla i 125kg de massa humana, dues persones divaguen mitjançant el moviment, els equilibris, l'humor i l’ús de l’espai sobre les relacions humanes. Amb la tècnica de mans a mans, aquests dos artistes reflecteixen l’estupidesa de la naturalesa humana i els envans (o parets) mentals que construïm per protegir-nos.

Crítica: Envà

27/10/2017

Acrobàcia entre bales de palla

per Núria Cañamares

El circ embadaleix per si mateix. És increïble, és sorprenent. Tècnica, art i espectacle. Amer i Àfrica exhibeixen una bona mostra del seu talent amb números acrobàtics de mans a mans i altres estranys encaixos on la confiança, la precisió i l’equilibri no poden esvair-se ni un segon.

Concentració absoluta per resoldre satisfactòriament cada exercici, que recull l’admiració i aplaudiment immediat del públic. I quan no surt –ho oblidem, però són humans i a vegades passa–, nou intent alçat en un silenci sepulcral dels assistents que empatitzen amb l’esforç dels artistes per no donar-se per vençuts. Fer-ho fins que surti. Sí, el circ també és risc i el directe el té tot.

Cada vegada és més freqüent que les companyies de circ vesteixin amb una dramatúrgia, per mínima que sigui, els seus espectacles. Així, deixen de ser una consecució d’exercicis per teixir un relat, una petita història que els dota d’ànima. A ‘Envà’, Amer i Àfrica s’acompanyen de 9 bales de palla que els permeten construir espais, murs i figures en un joc de constant evolució. Els serveix artísticament i, també, per divagar amb humor sobre l’estupidesa humana i els envans que aixequem per protegir-nos, sense pensar que potser ens aïllen o que se’ns poden acabar ensorrant a sobre.

Vist encara en work in progress, el fil argumental pot estirar-se i fer-se més clar, però el muntatge compta ja amb una sòlida base que augura el naixement d’una producció amb moltes places per trepitjar. Són magnètics.

L'enllaç a Youtube no està disponible.