Escape room

informació obraIntèrprets:
Joel Joan, Àgata Roca, Paula Vives, Biel Duran
Escenografia:
Joan Sabater
Vestuari:
Ariadna Julià
Sinopsi:

Dues parelles d'amics de tota la vida queden per fer un escape room al barri d'Hostafrancs, on recentment s'ha trobat, en un contenidor, el cadàver d'un home esquarterat...  Els quatre amics es pensen que els espera un joc divertit per passar l'estona, posar a prova la seva intel·ligència i riure una miqueta. Però tan bon punt la porta de l'habitació es tanca hermèticament al seu darrere i comença el compte enrere, comencen a passar coses estranyes. 
Sortir d'aquell “escape room” no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats. Encara que no ho sembli, això és una comèdia... una comèdia de por!

Crítica: Escape room

25/09/2020

Un divertiment rodó

per Ferran Baile

Un divertit joc teatral, trepidant, ple de continus girs i sorpreses amb un final absolutament inesperat. Una comèdia que ratlla la perfecció i la primera i única, fins el moment, que es desenvolupa dins d´una de les atraccions de moda.

El protagonista (extraordinari Joel Joan), un jove tímid i acomplexat, ha citat als seus millors i únics amics per presentar-lis la noia de la que s´ha enamorat (eficaç Paula Vives). Els amics són un director de cinema d´autor, pretensiós i sobrat (Biel Durán), i la seva dona que fa d´actriu a les seves pel.lícules, Miriam Tortosa.

Per l´ocasió ha preparat una visita a un “escape room” on pensa que passaran una estona divertida i emocionant, entregant-se al suspense i el joc deductiu i així la-es coneixeran millor.

Els amics no són gens puntuals i aque sorgirà ja un punt de fricció amb la noia, “cupaire” de fortes conviccions, combativa, rebel i intel.ligent que diu el que li sembla tal com raja.

L´acció es situa al barri d´Hostafrancs de Barcelona i com acostuma a ser, l´entrada al local és sinistre i en un carreró “cutre”. Curiosament molt a prop ha estat noticia que ha aparegut en un contenidor un home esquarterat.

Tot sembla l´inici d´una pel.lícula de por… i no, però sí. Una vegada dins i hermèticament tancats, com es precepte d´aquesta classe de jocs, hauran d´anar solucionant un seguit d´enigmes per poder aconseguir de nou la llibertat. Tot el que ells pensaven que seria divertit es transforma en un malson i en una lluita per sobreviure.

Per l´espectador es un seguit de sorpresas i un esclat de riures continuats.

Si bé és i esta concebuda com un divertiment posa en solfa i accentua l´ironia, pràctica que sempre és molt sana, en temes que ens son comuns i envolten la nostra vida (el molt democràtic penses com jo o estàs contra mi, les falses conviccions, les no reconegudes intransigències, les relacions de parelles, el tracte en femení dels “cupaires”, els tòpics elevats a veritats absolutes..). De fet tots d´una manera o altre estem identificats amb els personatges de la historia.

Destaquem l´encertada I sòrdida escenografia de Joan Sabater I l´encert també en el vestuari concebut per Ariadna Julià. Es una producció d´Arriska, la productora creada per Joel Joan el 2000 i Focus.

Ah!, i respecte a la col.laboració de l´actor Ferran Carvajal i l´aparició del sinistre i criminal doctor nazi Josef Mengele no direm més…es tracta d´una de les moltes sorpreses que ens espera a la funció.


Héctor Claramunt i Joel Joan

Com en el seu moment va ser amb en Jordi Sánchez (inoblidables Plats bruts i Excuses), Joel Joan ha format un fructífer duet amb Héctor Claramunt (guionista, director), junts van dissenyar la sèrie El Crac (dues temporadas a TV3, 20124 i 2017) i l´Hèctor el va dirigir a l´excel.lent Venus in fur (Teatre Goya, 2013). Junts han brodat el guió d´Escape Room i junts signen la direcció.


Escape room, es va estrenar al Teatre Goya el 2018, tornant el 2019, després d´una llarga gira per Catalunya, Manacor, Benicassim i Gandia. Al Teatre Goya els amics van ser interpretats per Mónica Pérez i Biel Durán i posteriorment per Àgata Roca i Oriol Vila.

Ara i sols fins el 15 de novembre serà al Teatre Condal, no us el perdeu.Text, ferranbaile@gmail.com


Trivial