espectacle blau 2014

informació obraDirecció:
Genís Matabosch
Direcció Musical:
Carmino d’Angelo
Sinopsi:

Flag Circus · diàbolo (Xina); Trinh Trà My · teles amb espases (Vietnam); Duo Smiles · pallassos (Ucraïna); Three’s a Charm · acrobacia (Ucraïna); Duo Smiles · pallassos (Ucraïna); Ming & Fang · cintes aèries (Xina – EEUU); Empress · malabars en grup (Rússia) Beyond Destiny · doble portor coreà (Rússia); Jordan Mc Knight · contorsió (EEUU); Oleg Kulaev · cadena aèria (Rússia); Duo Shadows · mà a mà (Rússia); Yunnan Acrobatic Troupe · màstils i llit elàstic (Xina)

Sessió classificatòria per accedir a l'espectacle d'Or, de dilluns a les 20.30h de la tercera edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres.

Crítica: espectacle blau 2014

21/02/2014

Moltes emocions i proeses a Figueres

per Marcel Barrera

La tercera edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres va arrencar ahir dijous amb molta força i més de 2.100 persones omplint les graderies. La desfilada d'artistes va donar pas al primer número de la nit, un quartet xinès (Flag Circus) que va exhibir virtuosisme fusionant diàbolos i acrobàcia. La nit no podia començar millor.

Trinh Trà My, del Vietnam, va mantenir en suspens el públic amb un sorprenent número aeri d'equilibrisme amb espases sobre tela. Se li va caure l'espasa gairebé al final, però es va refer ràpidament i va poder acabar assaborint els calorosos aplaudiments del públic, que va estar molt participatiu durant la primera nit del festival.

La primera hora d'espectacle va ser de notable, després l'espectacle va baixar de ritme amb els equilibris del trio Three'a a Charm i l'humor dels pallassos Duo Smiles, que van presentar una paròdia d'una cursa de braus.

Després, el públic es va enlluernar amb la hipersensibilitat que va transmetre el número de cintes aèries de Min & Fang, una parella d'artistes procedents de la Xina i els Estats Units. Un ferm candidat a guanyar el premi del públic.

La primera part de la funció va acabar amb un número de malabars amb maces de la companyia Empress, de Rússia. Excel·lents rutines d'un número que va sorprendre per la bona tècnica i també per l'extravagant vestuari i escenografia. L'anècdota de la nit: una maça va arribar al públic durant aquest increïble número.

A la segona part es va mantenir el gran ambient a les graderies i es van veure algunes proeses més. De Rússia, la companyia Beyond Destiny va presentar exercicis de doble portor coreà. Llàstima que quan arribava l'apoteosi va fallar l'últim exercici, un encreuament de dos artistes al vol.

Al públic se li va parar la respiració amb les contorsions de Jordan Mc Knight, una jove artista de només 16 anys. També van actuar a la segona part el rus Oleg Kulaev, amb mortals molt nets sobre una cadena aèria, i la parella també de Rússia Duo Shadows (mans-mans).

El final va ser de categoria. Excel·lent número de perxa xinea i llit elàstic, ambientat en una ciutat plena amb grafits i executat per la Yunnan Acrobatic Troupe, que com tots els altres artistes xinesos que han viatjat a Figueres s'han occidentalitzat.

La inauguració no va defraudar i va ser un bon començament per al festival, que ja frega el ple en totes funcions previstes fins dilluns dia 24 de febrer. L'espectacle va tenir tots els ingredients d'una bona gala de circ, amb varietat de números i moltes emocions. Per avui s'anuncia caviar circense amb l'actuació de la companyia Pyongyang, de Corea del Nord.