Espero meravelles

informació obraMúsics:
Xavi Múrcia
Composició musical:
Xavi Múrcia, Joan Artigas
Autor:
Gabriel Ferrater
Sinopsi:

Mirna Vilasís va arribar a conèixer la dimensió més profunda i humana de Montserat Abelló. Totes dues van treballar en aquesta selecció, fins a la mort sobtada d'Abelló. Un homenage a un dels grans noms de la cltura de casa nostra i la seva vitalitat incontestable.

Crítica: Espero meravelles

04/06/2017

Cançons i poesia des del fons del cor

per Maite Guisado

El disc de la cantant Mirna Vilasís i el músic Xavi Múrcia, amb poemes de Montserrat Abelló, es diu Espero meravelles. I és que segons Vilasís, "tot el que ens va donar van ser meravelles i regals". El mateix inici d'aquest poema d'Abelló, "Espero meravelles /a cada cantonada. / Hi ha alegria / en l’aire. / El sol m’omple /els ulls" ja ens parla d'un optimisme vital, una irrreductible joia de viure, que és el que reflecteix l'espectacle amb què presenten el disc.

Arran de la seva admiració per la poetessa, Mirna Vilasís hi va contactar per proposar-li de musicar la seva obra. D'aquí van néixer una profunda amistat, que va durar els 9 últims anys de vida de l'Abelló, i un treball colze a colze. "Aquest disc -diu Vilasís- és com la seva darrera antologia poètica, perquè vam treballar juntes a l'hora de triar els poemes. Són els poemes preferits de totes dues." Malauradament, l'escriptora va morir poc abans que comencessin a enregistrar-lo. Però la seva mà i la seva essència hi són.

Aquesta coneixença dóna una autenticitat afegida al treball, de per si honest i de gran vàlua poètica i musical. La veu lluminosa de Mirna Vilasís, amb la complicitat i la composició de Xavi Múrcia, donen cos als textos d'una escriptora que estimava la vida i tots els seus replecs i racons.

Al concert a què vam assistir a Litterarum 2017, la Fira d'Espectacles Literaris de Móra d'Ebre, entre cançó i cançó, Vilasís feia reflexions sobre els poemes o explicava emocionada anècdotes de Montserrat Abelló, una dona forta, compromesa, positiva i vital, que amb 96 anys va morir escrivint, amb el bolífrag a la mà.

http://www.mirna.cat