Et vindré a tapar

informació obraDirecció:
Roger Ribó
Intèrprets:
Maite Bassa , Montse Bernad, Blanca Solé
Composició musical:
Pedro González
Interpretació musical:
Roser Farré
Vestuari:
Carme Clua
Il·luminació:
Pau Juny
Vídeo:
Albert Navarro
Sinopsi:

Esperar sense esperança és l'acte més heroic que hi ha. 1940. Quan el Joan no torna, la Maria decideix anar-lo a buscar. L'han vist per última vegada al costat del riu.

Et vindré a tapar ens mostra el viatge que fan tres amigues per trobar el marit d’una d’elles que ha desaparegut. Intentant sobreviure en un ambient de postguerra claustrofòbic i incert, decideixen embarcar-se en un trajecte cap a la descoberta d’una realitat per la qual encara no estan preparades.

La companyia )e( espai en construcció presenta una obra inspirada en una historia real i basada en els casos dels milers d’homes desapareguts durant la guerra civil, així com en l’espera de les seves famílies durant més de 60 anys per tal d’obtenir informació sobre el lloc on estan enterrats. 


Crítica: Et vindré a tapar

03/02/2019

plegant llençols

per Francesc Massip

Tres actrius i una música en escena. Gestos quotidians, mínima acció, maletes i roba plegada i recollida una i altra volta. Espectacle anafòric sense nervi, malgrat la punyent realitat que evoca: els desapareguts durant i després de la guerra genocida de Franco, mentre que els seus hereus s'acarnissen en la desmemòria i s'obstinen a amagar els torturadors, els assassinats, els llocs on van ser enterrats de pressa i corrents. Els efectes sonors creen i recreen canvis d'espais i accions soterrades. Inconcreció radical: què ens volen explicar? La paraula s'esvaeix en una realitat deletèria...

Trivial