Foot-Ball

informació obraAutoria:
Cesc Gelabert, Alfred de Musset
Composició musical:
Borja Ramos
Il·luminació:
Conxita Pons, Cesc Gelabert
Vestuari:
Lydia Azzopardi
Vídeo:
Jordi Morató, Cesc Gelabert
Intèrprets:
Daniel Corrales, Lluc Fruitós, Virginia Gimeno, Anna Hierro, Lorena Nogal, Luis Pedraza, Alberto Pineda
Producció:
Maria Rosas
Direcció:
Natalia Menéndez
Sinopsi:

Segons Pasolini, el futbol és un llenguatge en el qual els jugadors escriuen els signes amb el seu cos i els espectadors els desxifren. Així, des del moment en què els signes del futbol deixen de ser purament instrumentals per esdevenir expressius, es pot considerar que aquest llenguatge presenta diferents categories estètiques, igual que els conceptes de prosa o poesia permeten classificar la llengua verbal. I en aquest sistema de signes hi ha moments exclusivament poètics, com ara els gols o els driblatges, perquè són sempre pertorbacions del codi, igual que també ho és la paraula poètica.

La hibridació de llengües —anglès i català— que formen el títol d’aquest espectacle serveix al coreògraf Cesc Gelabert per presentar una hibridació de dos dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura —el futbol i la dansa— i així establir un diàleg entre la capacitat expressiva i la naturalesa poètica d’aquestes manifestacions escèniques. Foot-ball és l’ocasió de veure un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona.

Espectacle finalista de dansa. Premis de la Crítica 2015

Crítica: Foot-Ball

25/01/2015

Traces sobre el Camp Nou

per Jordi Sora i Domenjó

Després de molts anys acariciant la idea, i gràcies a la complicitat del Teatre Nacional de Catalunya, Cesc Gelabert presenta un espectacle de dansa sobre la seva altra passió: el futbol. Serà un dels èxits de la temporada. Dissenyat des de l'entusiasme i la voluntat d'unir disciplines, resulta irregular i genera interrogants sobre el seu resultat.

Pots llegir la crítica sencera, a l'enllaç:

Trivial