Funambule

informació obraCompanyia:
Pierre Déaux (França)
Sinopsi:

Tot allò que hagis pogut veure fa molt de temps s’ha madurat com un vi a la seva bóta. Aquest és el resultat d’un treball específic, cisellat, on res es deixa a l’atzar, perquè el més mínim error podria tenir enormes conseqüències.

En aquesta breu actuació, Pierre proposa un moment suspès a 5 m per sobre del terra, on la por i el plaer es troben. És un moment al ritme del filferro, lent, tranquil, que ens permet d’agafar-nos el temps per redescobrir el que ens envolta amb una mirada nova. Una experiència preparada amb cura però que resulta sempre nova, perquè vosaltres sou aquí.

Crítica: Funambule

10/05/2014

Un funambulista de mèrit en el paper de despistat i curiós antiheroi

per Jordi Bordes

Pierre Deaux és un funambulista que podria vestir malles, lluir múscul i gomina amb el cabell clenxinat enrere. Té virtuositat suficient per atrapar l'atenció dels especialistes. La seva presentació, amb un personatge aparentment patètic, convenç tothom. Ja no és un funambulista el que intervè a cinc metres d'alçada amb l'únic suport d'una pèrtiga, si no que és un home inquietant de mitjana edat i esquena corvada. Així aquest despistat i curiós es trobarà dalt del cable, sentint-se observat i que, en cada situació més increïble (fent balança amb la mateixa pèrtiga on s'hi asseu (i sense tenir cable, ni res més, sota del seu cos!) anirà dient amb veu tremolosa que no passa res, "que tot va bé". Magnífc. Circ tirat cap a la comicitat del Harold Lloyd aguantant-se a les manetes del rellotge del gratacels.