Hamlet

informació obraAutoria:
William Shakespeare
Traducció:
Joan Sellent
Intèrprets:
Clara de Ramon, Marc Rius,, Alba José, Raimon Molins, Toni Guillemat i Xavi Torras
Vestuari:
Gloria Viguer
Il·luminació:
Justo Gallego
Assesoria de moviment:
Maria Salarich
Escenografia:
Marc Chornet
Producció:
Atrium Produccions i Nau Ivanow
Direcció:
Marc Chornet Artells
Dramatúrgia:
Marc Chornet
Sinopsi:

"Hamlet"  forma part de la història, no només literària, sinó social i universal. Ha esdevingut un mite en la societat occidental i com a tal, les seves múltiples facetes ens parlen de cadascun dels enigmes de la personalitat de l’ésser humà. La moral i la tradició es posa en tela de judici davant la injustícia i els complots del poder. Una obra rabiosament actual.

La revisió de l’obra de William Shakespeare ens permet entrar en els grans temes de l’home al llarg de la història i sobretot actuals: l’amor, la traïció, la societat vs la intimitat, l’art, la política, la gelosia, l’enveja, la família, la monarquia, els rols de gènere, l’educació, la guerra, el més enllà, la fe, etc.

El treballar que proposem ens permetrà apropar i alhora ensenyar el poder de la literatura, de l’art i al mateix temps actualitzar per a la gent d’avui una lectura a vegades massa conservadora del personatge Hamlet fent que formi part, tal i com va passar en la seva gènesi, de tots nosaltres tot allunyant-lo així de l’inaccessible.

Hamlet som nosaltres en les nostres fases d’adolescència, de ser adults, de madurar i finalment de morir. La gran qüestió de la vida i la mort segueix sent en totes les nostres etapes: Ser o no ser, aquest és el dilema.

Crítica: Hamlet

06/12/2014

Preciosa transmutació de Hamlet però encara li falta ànima

per Jordi Bordes

La companyia Àtrium signa un treball ingent, amb gotes de bellesa excel·lent però que li falta, en general, maduresa interpretativa d'unes joves intrèpids que hi posen l'entusiasme. A mesura que consolidin els seus personatges, que guanyin en seguretat, la peça volarà molt més amunt. Perquè la fusta amb què es treballa és de caoba. Serà una obra que creixerà i que farà créixer la profunditat dels intérprets. Endavant! 

Trivial