Hip Hop Big

Familiar | Dansa

informació obraDirecció:
Elisenda Roca , Gina de Haro
Intèrprets:
Daniela Morlán, Júlia Morell, Pep Herrero, Ariel Fernández, Arlet Escorihuela, Gabriel Amengual, Ainhoa Vidal, Martina Vázquez
Sinopsi:

La Fada dels Contes alerta que la Caputxeta Vermella i en Peter Pan s’han escapat dels seus contes. Dues aprenents de fades, la Fada Fantàstica i la Fada Farra hauran de trobar-los i retornar-los a les seves històries. Però, mentre la Fantàstica vol complir les ordres, la Farra decideix divertir-se una mica i amb un encanteri els hi concedeix un desig. Quin? En Peter i la Caputxeta volen ser grans.
Hi troben molts avantatges: s’hauran acabat els malsons nocturns, menjaran el que més els agrada, podran anar i tornar de casa sols, faran coses de grans que troben molt més interessants.
Així que davant d’un mirall màgic demanen el desig i la Farra els transforma en dos joves, per a desesperació de la Fantàstica.
Però, ara que són grans, s’adonaran que la vida és més complicada del que esperaven. I és que quan vulguin tornar als contes, no sabran com fer-ho i hauran d’enfrontar-se a molts perills.
Sort en tindran les fades de l’ajuda dels nens i nenes que hi haurà al teatre per desfer l’encanteri i, gràcies a la fórmula HipHopBig! tornaran a ser petits.
I entendran que per arribar a grans primer han de viure i aprendre moltes coses.
Un conte de contes sobre la màgia, a ritme de Hip-Hop, on els petits espectadors seran també els protagonistes!

Crítica: Hip Hop Big

23/01/2020

HIP HOP, FADES i HARRY POTTER

per Ferran Baile


Dues fades s´han escapat de l´Escola Oficial de Màgia, la Fada Fantàstica i la Fada Farra, que es força trapella. Per si fos poc, Caputxeta i Peter Pan han fugit dels seus respectius contes, amb la voluntat de fer-se grans.  Tot aquest enrenou sobrepassa a la Fada dels Contes, la fada major, que haurà de demanar l´ajut del públic i invocar els poders màgics del Hip Hop, per posar remei al batibull.  

L´espectacle funciona des del primer moment, els joves ballarins es desenvolupen amb soltesa a la part teatral i realment son notables en la part coreogràfica. El Hip Hop, magnífica la selecció musical, es un ball que enganxa i és molt proper als nens i als adolescents. El guió és senzill però està ben lligat i té moments especialment aconseguits com l´escena del mirall, en que la Caputxeta i en Peter Pan nens es confronten amb els seus pars adolescents. Les coreografies, com ja hem dit, son brillants i el ritme ben sostingut omple una hora de diversió garantida. El públic surt amb moltes ganes de ballar, clar que el que podem veure a escena no es gens fàcil, cal practicar i practicar, assajar i assajar.

La dramatúrgia és de la reconeguda comunicadora Elisenda Roca, que assumeix també la tasca de directora conjuntament amb la coreògrafa Gina de Haro, que dirigeix la part de dansa. L´actriu Mònica Glaenzel composa una divertida Fada dels Contes i un grup d´entusiastes ballarins-actors, molt joves, donen vida a les dues fades díscoles, a la Caputxeta i en Peter Pan, nens i joves. Per qüestió legal d´edat dels intèrprets, es van alternant a cada funció. Així, segons el dia, Arlet Escorihuela i Júlia Morell interpreten a la Fada Fantàstica, Ainhoa Vidal es sempre la Fada Farra, i les divertides Caputxetes són Daniela Morlán i Martina Vázquez, els petits Peter Pan, Gabriel Armengual i Pep Herrero i els Peter Pan grans, Ariel Fernández i Joan Roca. La Caputxeta gran està interpretada per Anna Martínez.

La producció es de Vania Produccions, productora d´espectacles de Teatre i Música, amb 20 anys de recorregut, i que manté a l´apartat de teatre infantil, Jo vaig amb mí, espectacle dirigit per Paco Mir. www.vania.es


Una comunicadora tot terreny

Elisenda Roca (Barcelona, 14 de febrer del 1963), es una comunicadora nata, de llarg recorregut, que ha treballat a la radio i a la televisió, ha escrit llibres dirigits als pares i als nens, i ha dirigit teatre. En aquesta faceta va començar el 2006, dirigint la posta en escena de l´obra de Woody Allen, Misterioso asesinato en Manhattan i el 2013, el musical T´estimo ets perfecte, ja et canviaré. Va començar com a professional al programa de Radio Juventud, Tutti Frutti, quan sols tenia 17 anys.Una coreògrafa i ballarina elèctrica

Gina de Haro és coreògrafa, ballarina i pedagoga.  Ha estrenat diversos espectacles amb la seva companyia, Soul Empire. Es poden veure diversos dels seus treballs a you tube. Dona classes a l´Escola Company&Company, on ha format diversos grups destacats de joves. A You Tube es pot veure un vídeo, Jagerfly, amb un d´aquests grups de gent jove.


Text: ferranbaile@gmail.com