I les idees volen

informació obraCompanyia:
Animal Religion
Intèrprets:
Quim Girón
Il·luminació:
Joana Serra
So:
Joan Cot
Sinopsi:

Un espai circular i buit. Un cos, un micròfon, sis altaveus i vint-i-quatre llums protagonitzen aquest espectacle de circ contemporani. A través del gest, el so, la mirada o el tacte es convida el públic a participar en aquest viatge ple d’acrobàcia, humor, joc, llum i música. …I les idees volen és un espectacle fresc on pocs objectes tenen molt de pes i petites accions creixen fins a esdevenir escenes intenses, divertides i plenes de complicitat per enlairar-se amb el públic.

Animal Religion treballa per innovar el circ i buscar-hi nous mitjans d’expressió. Des de l’inici de les seves creacions comparteix un espai on la llum, el cos i el so o la música emergeixen simultàniament creant una identitat pròpia.


Crítica: I les idees volen

15/11/2019

Despullat d'artifici, directe

per Jordi Bordes

El circ de Quim Giron (avui és l'ànima d'Animal Religion) orbita per les verticals, la seva especialitat. Li agrada mirar-se el món al revès, trobar tres peus al gat. Treballa sempre sense xarxa, dirigint-se obertament al públic en escenes que poden ser màgiques (Fang), insòlites (Chicken legz, Indomador) o fosques (Sapiens Zoo). Ara, per primer cop, s'estrena en el món dels nadons. Acaba d'estrenar, amb el suport del Mercat de les Flors i el Festival El més petit de tots un treball per a nens i nenes de 2 a 5 anys. és la mateixa operació que les edicions anteriors van fer amb Big Bouncers (Jungla) i Montse Roig (Blink Flash Duncan). Giron, a I les idees volen, és tant directe com els seus anteiors muntatges. Però, ara, manté l'atenció amb tot el grup que s'asseu en rotllana al seu voltant seguint un perímetre de leds. Experimenta amb el so, i els fa intervenir de manera puntual, escalfant l'acció. Després arriba la llum amb una escena màgica que els permet deslliurar els seus pensament, expressar què veuen obertament, sense ni adonar-se'n. I finalment, els convida a entrar en la rotllana (que desapareix) i a moure's jugant, aparentment a construir una coreografia. Amb molts pocs elements aconsegueix el màxim. I davant d'un grup que practica (en la majoria dels caos) el seu bateig escènic.

Giron ja va fer un treball de circ pensat per a un ampli sector de públic el Nadal passat a l'Ateneu Popular de Nou Barris, Nu, que tornarà aquest Nadal al Mercat de les Flors. El surrealisme camina (i corre) desbocat sense necessitat de crear un argument ni uns personatges, però sí que hi ha algunes accions que es van encadenant i construint un joc dramatúrgic (amb els matisos que vulgui cada espectador).

Animal religion és una benedicció pel sector del circ i de la dansa a Catalunya. Perquè, tot i que ja van sumant trajectòria, segueixen tant frescos i amb una mirada tant desacomplexada com la primera. I és una mirada que connecta, ara ho hem pogut comprovar amb una tipologia de pública amplíssima.