In Somni

Dansa | Musical

informació obra



Ajudantia de direcció:
Pep Moliner
Intèrprets:
Kanga Valls, Isaac Suárez, Christian Ur, Manel Cabeza, Sergi Orduña, Susanna Ayllón, Maria Campos
Interpretació musical:
DJ Mario Nieto, Xavier Torrent (flabiol i tamborí), Ivan Alcazo (tibla), Oriol Gibert (tibla), Josep Antoni Sánchez (tenora), Enric Ortí (tenora) , Sergi Marquillas (trompeta), Timi Rodríguez (trompeta), Isi López (trombó), Pep Moliner (fiscorn), Miquel Àngel López (fiscorn) , Joan Druguet (contrabaix)
Producció:
Mercat de Les Flors, Ajuntament de Barcelona, Fira Mediterrània de Manresa
Autoria:
Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, Kulbik Dance Company, Mario Nieto
Direcció:
Guy Nader
Sinopsi:

"In Somni" és un experiment impactant i atractiu en què col·laboren dos móns artístics llunyans per crear una proposta fantàstica: la Cobla Sant Jordi amb la companyia de dansa urbana Kulbik Dance i el Dj Mario Nieto, que hi suma la música electrònica al projecte.

L'espectacle  se serveix de l’imaginari oníric per tal de recrear tot un univers visual i sonor al voltant de la música electrònica i el so de la cobla en una posada en escena dinàmica i versàtil. Dj Code, la Cobla Sant Jordi i Kulbik Dance troben un espai comú per a les seves diverses disciplines artístiques: l’espectador se sentirà immers en el món dels somnis, on fins allò més inversemblant encaixa perfectament.

Crítica: In Somni

02/10/2015

La part musical engoleix la dansa

per Montse Otzet

La idea és bona, es podria dir que molt bona: reunir en un mateix espectacle música per a cobla, dansa urbana i contemporània, i música electrònica a càrrec d’un dj. A més a més, el risc que comporta aquesta barreja de gèneres es pot sumar com un valor afegit, alhora que l’aventura desperta expectatives, sensació sempre engrescadora i estimulant.

La Kulbik Dance Company, la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el dj Mario Nieto, són els responsables de l’autoria i interpretació d’aquest espectacle, que fent referència al seu títol, In Somni, ens introdueix en un món oníric d’ imatges visuals i sonores que reuneix tradició i modernitat.

Però aquesta proposta, que en un inici pot arribar a il·lusionar, va decau a mesura que avança el muntatge per un motiu molt evident: la diferència que existeix  entre el bon nivell artístic de la Cobla Sant Jordi i de Mario Nieto, i els integrants de la Kulbik Dance Company, sis ballarins plens de voluntat, entrega i energia, però situats a un nivell que voreja l’amateurisme i els allunya de la categoria dels seus companys d’escena. Si bé la irregularitat que provoca aquesta desigualtat no recau tota sobre ells, sinó que un guió fluix que cau en criaturades i  en una desfilada de situacions i personatges típics i tòpics no ajuda a subjectar bé l’obra, com tampoc ho fa la coreografia de Kanga Valls,  pel fet que el llenguatge gestual no està al nivell ni té el to que exhibeix la música. Els passos de la dansa urbana són massa bàsics i reclamen figures de més risc i nervi, mentre que el vestuari poc ajuda a situar-nos en l’ambient urbà.

La satisfacció de veure aquest espectacle arriba a través de l’excel·lent interpretació, amb desplaçaments escènics inclosos, que executa la Cobla Sant Jordi de sardanes i músiques tradicionals com, per exemple, la Santa Espina i Baixant de la Font del Gat. També s’aplaudeix el treball que realitza Mario Nieto amb la música electrònica i per la seva habilitat en manipular i distorsionar melodies.