La asombrosa historia de Mr. Snow

informació obraAutoria:
Antonio Díaz
Sinopsi:

Antonio Díaz (Premi Nacional de Màgia), i ex membre de la Cia.Abbozzi, presenta La Asombrosa Historia de Mr.Snow; un espectacle per a tots els públics on es combina la màgia indie, amb un toc d’absurd i alhora sorprenent, amb participació del públic, i amb grans dosis d’humor, ... tot això per a explicar una història molt tendre i emotiva d’un personatge realment entranyable i singular... Mr.Snow. 

Un Viatge de rialles i de sorpresa on l'il·lusionisme serveix de pretext per explicar una commovedora faula. Un mockumentary que narra la vida d'un dels il·lusionistes més importants i desconeguts de la Història, Mr.Snow.

S'han explicat moltes històries sobre Mr.Snow. Diuen que va viure més de 100 anys i que mai dormia. També es diu que va ser l'il · lusionista més important de tots els temps i que va fer una fortuna superior a la de 10 nacions. Fins i tot s'ha dit que ajudava a John Lennon a compondre les seves cançons i a Bobby Fisher a preparar els seus tornejos. Un dia va desaparèixer sense més...

 L'espectacle va ser guardonat pel públic a la Mostra d'Igualada 2012 com a millor espectacle per a públic familiar.

Crítica: La asombrosa historia de Mr. Snow

04/07/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

Un dels artistes revelació de la passada temporada, va ser el jove il.lusionista Antonio Díaz i un dels millors espectacles va ser "La asombrosa historia de Mister Snow". Des del seu estrena al Club Capitol el juny del 2011, on va estar dos mesos, no ha parat de créixer i de triomfar allà on và. 

Mister Snow, una troballa de personatge, és un mag d´edat pròxima als cent anys, que va desaparéixer en plé éxit. Ningú sap òn és i el misteri fa créixer les llegendes sobre aquest artista inigualable que va conéixer fins i tot a Houdini. Diuen que va anar a la recerca de la neu que ell mai va poder veure, ni tocar. 

Mentre Mister Snow és entrevistat en una pantalla pel conegut presentador Juanjo Pardo, l´Antonio Díaz, en clau de present, i el propi Mister Snow, en clau de passat, alternen les seves intervencions en directe recordant alguns dels trucs més extraordinaris del famòs mag. Més d´un dels trucs deixaràn bocabadats als espectadors. En moments puntuals, i a modus de presentació, tenen presència en les videoprojeccions, Juan Tamariz, Jorge Blas, Mag Lari i Luis Pardo.

Un fil conductor, un guió que té molt de cinematogràfic, enllaça els esdeveniments escènics i els de la pantalla. Una hora i quart continuada de màgia-teatre de primera amb un carismàtic i excel.lent il.lusionista, artista i creador (d´ell és la idea de l´espectacle, el guió i la posta en escèna), desdoblant-se en els dos personatges (Mister Snow de jove i Mister Snow amb 110 anys). 

El mes de setembre el podrem veure a televisió protagonitzant "El Mago Pop", un programa de màgia únic i sense precedents que ha concebut i cuidat en tots els detalls i que acaba de gravar la setmana passada. Entre els invitats al programa estan Santi Balmes (The Love of Lesbian), Eduard Punset i Nick Mason (bateria dels Pink Floyd). Pels impacients el podeu veure ja a l´anunci d´estiu d´Estrella Damm com a secundari fent el paper de mag. 

"La asombrosa historia de Mister Snow" i l´empatia escènica i personal d´Antonio Díaz, aconsegueix captivar a públics de totes les edats. En totes les seves representacions hi ha un públic del més variat : nens i nenes, adolescents, joves, persones de mitja edat i avis. Des de l´octubre del 2011, i amb puntuals intervals en els que ha estat de gira, segueix fent temporada al Teatre Alexandra de Barcelona. Tot aquest mes de juliol el podreu veure, dijous i divendres, dissabtes i diumenges.  

Aquest espectacle ha aconseguit el Premi Fundació CatalunyaCaixa al Millor Espectacle de LA MOSTRA d´Igualada-2012, atorgat per votació del públic (familiar). A Gijón y en una sessió nocturna sols per a programadors dins de Feten (Feria Europea de Teatro para Niños y Jovenes), el passat any, va aconseguir que tot el públic (adult), més de cent persones, es posés dempeus amb un llarg i efusiu aplaudiment (jo que porto vint anys anant a Feten, sols he vist una reacció tan unànim del públic en contades ocasions, una d´elles va ser la nit de presentació del Mag Lari).  

Pels amants de la màgia i l´il.lusionisme és de visió obligada, pels amants del teatre en general més que recomanable i pels que mai han anat al teatre, una magnífica ocasió per estrenar-se i disfrutar.

Encara no conec cap espectador que hagi vist l´espectacle i hagi sortit decebut i sí molts que han sortit entusiasmats i un bon nombre de repetidors. 

No se´l perdin. Important reservar amb antelació i aconseguir el descompte.

www.antonio-diaz.com

www.teatrealexandra.com