La casa flotant

Familiar | Òpera

informació obraAutoria:
Joaquín Casanova , Elisa Ramos
Companyia:
La Maquiné
Direcció:
Joaquín Casanova
Escenografia:
Joaquín Casanova
Il·luminació:
Joaquín Casanova
Composició musical:
Xavier Montsalvatge, Claude Debussy, José López Montes (adaptació musical)
Intèrprets:
Elisa Ramos, Lola Martín, Ana Puerta, José Rodríeguez, José López Montes (piano)
Coreografia:
Producció:
Festival de Música y Danza de Granada, La Sala, Imaginart
Sinopsi:

Adaptació laica del text bíblic de L'Arca de Noè. Succeeix en una societat futura, en què fa temps que no plou i és un peix de mil colors adverteix a la petita Noè que construeixi una gran barca i aculli una parella d'animals de cada espècie. Noè veurà, després de la pluja de 40 dies i 40 nits el seu primer Arc de Sant Martí. La música de Xavier Montsalvatge ambienta l'acció. Tot i que hi apareix la composició "L'Arca de Noè", també s'interpreten altres partitures seves com "Tres impromptus", "Quatre diàlegs amb el piano", En la muerte de Ravel", "Don Perimplín", "Bressoleig", Alborada en Aurinx" i "Improviso epilogat".

Crítica: La casa flotant

13/03/2014

TEATRE NEGRE DE GRAN QUALITAT

per Ferran Baile

Excel.lent espectacle de teatre amb llum negre amb efectes sorprenents i inclús imatges tridimensionals que farà les delícies del públic familiar. Teatre gestual, titelles i objectes, música en directe i projeccions coincideixen en aquest espectacle de gran bellesa visual impecablement escenificat per la companyia granaína La Maquiné. Una co-producció del Gran Teatre del Liceu i el Festival Internacional de Música y Danza de Granada. En escena, interpretant a la petita Noé i oferint-nos un recital de bon teatre gestual, Elisa Ramos, co-fundadora amb el director Joaquín Casanova d´aquesta jove i destacadísima companyia amb seu a Granada. Amb dos són els creadors dels titelles, acompanyant  l´acció i tocant el piano en directe està José López Montes, que interpreta obres de Xavier Montsalvatge i Claude Debussy. A la narració veu en off  i traduïda al català està la veu de Lola Martín amb un deliciós accent andalús.

Aquest espectacle es ca estrenar el juny del 2012 a Granada i des de llavors ha visitat els principals teatres de l´estat espanyol, amb seu especial al Teatro Real de Madrid y el Gran Teatre del Liceu, on es va poder veure per primera vegada la passada temporada a la Sala Gran i dins de la programació del Petit Liceu.

La Maquiné Teatro va néixer l´any 2008, de la mà dels creadors Elisa Montes i Joaquín Casanova. A la recerca d´un llenguatge plàstic propi en el que combinen teatre gestual, teatre visual i música han aconseguit notables espectacles. Es varen estrenar amb La encina (2008), un canto a la naturaleza. El 2010, en co-producció amb el Festival Internacional de Música y Danza de Granada, varen estrenar El Castillo Rojo, inspirat en els Cuentos de la Alhambra de Washington Irving i amb la música de Manuel de Falla. El 2010, estrenen Otro Pájaro Azul i el 2011, El bosque de Grimm. Amb els seus  espectacles han estat als princials  festivals teatrals espanyols i han fet gires per França, Holanda, Irlanda i el Marroc.