La cigala i la formiga

informació obraCompanyia:
La petita Brownie i cia
Autoria:
Adaptació de la faula d’Isop
Direcció:
Benjamí Conesa
Intèrprets:
Susanna Rubio
Escenografia:
Guillem Arenós
Vestuari:
Iaia Neus
Sinopsi:

Espectacle recomanat a partir de 3 anys

Aquesta és la història de la Gala, una simpàtica cigala cantant a qui treballar, no li agrada massa! La formiga Miga la seva gran amiga, l’abella Bella i el ratolí Serafí ajudaran a la Gala i li faran veure que treballar i cantar és possible!! El treball, l’esforç, l’amistat i el saber compartir són presents  en aquesta versió  que  La Petita Brownie i Cia.  fa de la faula  “La Cigala i la Formiga”.

Una adaptació de “La Cigala i la Formiga” d’Isop. A diferència de la versió que va escriure La Fontaine (potser la més popular, on es castiga la despreocupació de la Cigala), la Petita Brownie, de la mateixa manera que Isop, opta per un final feliç. La inspiradora i meravellosa música de A. Vivaldi  i un gran arbre com a escenografia serveixen de fil conductor per explicar el pas del temps.

Crítica: La cigala i la formiga

15/10/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

Un carret convertit en jardí, un arbre gran que és un cirerer i una noia (actriu-titellaire), que és la jardinera Flora, que va donant vida a la cigala Gala, la formiga Miga, l´abella Bella i el ratolí Serafí i el seu fillet. El fil musical que va marcant les escenes és Les Quatre Estacions de Vivaldi.

Com diu la faula, la cigala viu al dia, sense pensar que desprès de l´estiu vé l ´hivern. Diversos personatges li fan veure que cal ser previsor i que la seva actitud li pot portar greus problemes més endavant.

Escenificada de forma tranquil.la i intimista però amb bon ritme. Dirigida molt especialment als nens i nenes de 2 a 6 anys, si bé els més grandets i els pares ho segueixen també amb interès. Un espectacle ple d´encant, que li dona a la faula un final més dolç i solidari, sense deixar de banda que cal reflexionar i cal ser previsor.

Susanna Rubio ve del camp del teatre. Actriu amb llarga experiència (Companyia Catacrac) i també titellaire experta (Les tres bessones i el señor Gaudí, amb la Companyia Per Poc), va crear la seva pròpia companyia el 2012, desprès de ser mare i amb el nom de La Petita Brownie, recordant els desitjos de quan estava embarassada.

La cigala i la formiga és el seu primer muntatge, que no ha deixat de representar arreu (aquest estiu va ser programat a Titirilàndia, Festival d´Estiu al Teatret del Parc del Retiro a Madrid). El segon espectacle que també està en gira és una deliciosa versió del Patufet i ja està preparant un de nou amb en Santi Arnal, director de la Companyia Per Poc, amb qui ja va col.laborar anteriorment.

Desprès de les actuacions a la Sala Atrium, té previst el mes de noviembre tornar al teatret de La Puntual (del 22 al 24 de novembre).

Un espectacle molt adient per iniciar els nens petits en el món teatral i dels titelles.