La Fille du Régiment

informació obraDirecció:
Laurent Pelly, Christian Räth (reposició), Kasper Holten
Ajudant de direcció:
Albert Estany
Escenografia:
Chantal Thomas
Vestuari:
Laurent Pelly
So:
Joël Adam
Coreografia:
Laura Scozzi
Producció:
Gran Teatre del Liceu, Metropolitan de Nova York, Covent Garden de Londres, Staatsoper de Viena
Músics:
Orquestra Simfònica Gran Teatre del Liceu, Cor del Gran Teatre del Liceu
Intèrprets:
Sabina Puértolas, Ewa Podleś, Bibiana Fernández, Javier Camarena, Simone Alberghini, Isaac Galán, Carlos Daza, Olivier Decriaud
Direcció Musical:
Josep Pons
Sinopsi:

Tirol, Suïssa. Marie, una jove òrfena, és adoptada per un regiment de soldats. Coneix el civil Tonio i s’enamoren, però els soldats s’oposen al casament, fins que Tonio es fa soldat. La marquesa de Berkenfield reclama Marie com a neboda i se l’emporta al seu castell. Allà prova d’educar-la perquè es casi amb un aristòcrata. Mentrestant, Tonio i el regiment lluitaran per recuperar Marie.

El Liceu recupera la celebrada producció de Laurent Pelly, que presenta una crítica social amb gran sentit de l’humor, envoltat de paisatges de gran bellesa plàstica.

Un magnífic repartiment encapçalat per Javier Camarena, Sabina Puértolas, Ewa Podles i Simone Alberghini que interpretaran aquesta divertida i fresca òpera de Donizetti.

La Fille du Régiment

Opéra-comique en dos actes. Llibret de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges i Jean-François-Alfred Bayard. Música de Gaetano Donizetti Estrena absoluta: 11/02/1840, Opéra-Comique de París. Estrena a Barcelona: 30/08/1844, Teatre Nou. Estrena al Liceu: 06/11/1850. Darrera representació al Liceu: 25/03/2010. Total de representacions al Liceu: 36.


Crítica: La Fille du Régiment

24/05/2017

'La fille du régiment' torna al Liceu amb un espectacular Javier Camarena

per Xavier Cester

Laurent Pelly és un director especialment hàbil en el gènere còmic, i la seva producció de 'La fille du régiment' de Donizetti ha triomfat allà on s'ha representat. El muntatge torna al Liceu amb un espectacular Javier Camarena com a Tonio i una hiperactiva Sabina Puértolas com a Marie, així com amb un divertit cameo de Bibiana Fernández. Una batuta discreta no és suficient com per contrarestar la diversió que surt de l'escenari.