La frenètica faula de la llebre i la tortuga

informació obra



Coreografia:
Esther Pérez
Intèrprets:
Esther Pérez-Ferrer, Mariona Campos, Olga Fañanàs
Sinopsi:

Estrena a la vista! Arriba la Companyia La Trepa, la “titular” del Regina, amb una nova estrena pel 2022! Amb La Frenètica Faula de la Llebre i la Tortuga recuperem una de les faules més conegudes d’Isop per a traslladar-la a la modernitat i fer-ne un espectacle de teatre musical amb ritmes i valors d’avui en dia. A través de la història d’aquesta llebre vanitosa i la tortugueta constant que hauran de còrrer juntes en una cursa que acabarà amb alguna sorpresa, podem treballar no només molts valors d’interés per als més petits com la constància, l’esforç, treball en equip i el respecte als altres sinó que també podem parar d’estils de vida, de la importància de fer exercici i d’una dieta sana i variada. Tot això amanit amb bona música i sentit de l’humor per fer xalar de valent a tota la família.

La Flaix, la llebre, no pot parar quieta i és incapaç de concentrar-se per més que ho intenta. La Calma, la tortuga, no té gens de pressa i li agrada viure una vida tranquil·la prenent decisions sense precipitar-se. Amb estils de vida tan diferents, sembla que mai podran arribar a ser amigues. De fet, es porten tan malament que l’Atena, una professora que acaba d’arribar a l’illa on viuen, decidirà fer-les córrer juntes a la Gran Cursa del Volcà de les festes de l’illa. Sabran fer equip? Qui guanyarà? La llebre o la tortuga?

Crítica: La frenètica faula de la llebre i la tortuga

25/10/2022

Una instructiva cursa

per Ferran Baile

Estrena del darrer espectacle de la Companyia La Trepa i ja en son més de 50 muntatges i a cinc anys de celebrar el 50 aniversari de la companyia de teatre per a nois i noies més veterana i en actiu. Recollint l´esperit i l´idea d´una de les faules més conegudes d´Isop (Esopo), La frenètica faula de la Llebre i la Tortuga, es converteix en un musical força divertit molt ben interpretat per Mariona Campos (tortuga), Olga Fañanás (professora i mussol) y Esther Pérez Ferrer (llebre). Son tres actrius fixes els darrers anys a la companyia del teatre (per cert es l’únic teatre independent que segueix mantenint una companyia pròpia). Son polivalents, es coneixen molt bé i a més tenen molt bona química.

Tot funciona molt bé i aquesta frenètica o no tant frenètica carrera de la Festa del Volcà, la festa principal de l´imaginaria illa de  serveix per ressaltar els valors de l´amistat, el treball en comú i el respecte entre les persones (en aquest cas animalons). La llebre prepotent i accelerada no mesura bé el mal d´altura i la tortuga acomplexada però perseverant guanya en autoestima. Finalment la professora aconsegueix que entenguin que ningun es mes que ningú i que el treball en comú  el respecte mutu, sempre es més valuós que la individualitat prepotent.

Silvia Navarro es l´autora del text i la directora i Eduard Tenas el compositor de les cançons i la música. Els dos formen un bon equip i ja han estrenat junts tres musicals, tots al Jove Teatre Regina, Parasits, la història dels pirates d´Edelweiss (2017), A-2, jo el Misantrop (2019) i Lila una princesa diferent (2019).

 

Històrica i fonamental

La Trepa es la companyia bàsica, històrica, sense la que no es pot comprendre en tota la seva dimensió el teatre per a nois i noies a Catalunya. Fundada el 1977, per l´actriu Maria Agustina Solé, ha estat la primera en obrir el camí de la professionalitat i la innovació dins d´aquest apartat tan important del teatre, que es el que va dirigit al públic més jove. Molts dels seus muntatges han estat entre els més importants i ha rebut nombrosos premis i reconeixements a Catalunya, arreu de l´estat espanyol i inclús internacionals. El 1988 va inaugurar el primer teatre exclusivament dedicat al teatre per al públic més jove, encara segueix sent la única. www.jtregina.com

text. ferranbaile@gmail.com