La mesura del detall

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
Itinerari Fira Mediterrània 2019
Itineraris recomana

Una dura experiència personal porta Magí Serra a enfrontar-se a si mateix. La pèrdua del referent més important, el pare, el conduirà a crear tot un tramat de camins, d’il·lusions, de reptes per on haurà de transitar que venen a representar la fragilitat de la vida, la tensa relació entre les persones, els límits del nostre cos i de la ciència. Tot creant en viu un laberint en forma de cordes per on Magí, intèrpret, coreògraf i també director de l’espectacle (estrenat al juliol a Deltebre), es mou amb agilitat i que esdevé un espai de delicat equilibri, com delicat és l’equilibri de les relacions humanes. A través del dol, Serra es deixa acompanyar en aquest viatge nostàlgic en el qual “la força de la perseverança i l’honestedat per superar les limitacions físiques o mentals que tenim o que ens autoimposem” ens permeten “reflexionar sobre la bellesa i la fragilitat de les nostres vides”.


Direcció:
Magí Serra, Pau Portabella, Los Moñekos
Il·luminació:
Joana Serra
So:
Fèlix Cuc
Vestuari:
Maria Bartrons
Vídeo:
Tristan Pérez-Martín
Intèrprets:
Sarah Anglada
Sinopsi:

La mesura del detall és una reflexió sobre la bellesa i la fragilitat de les nostres vides, una peça que gira al voltant d’una acció d’extrema senzillesa: la construcció d’una estructura delicada, un sistema de fils, pals i pesos que s’hauran de mantenir en equilibri. És també una recerca sobre el que hi ha darrera les formes de les coses. Ciència, filosofia, amor i transcendència s’entrellacen per teixir un nou discurs on el cos és motor de pensament. Magí Serra crea La mesura del detallarran de la mort del seu pare, un referent importantíssim en el seu trajecte vital i creatiu. Aquesta experiència l’embarca en un procés personal, un viatge cap a les formes i els moviments que es generen al voltant de la pèrdua i la superació. Magí Serra vol compartir-ne els aspectes més profunds en aquest particular homenatge. La peça està pensada com un contenidor perquè públic i intèrpret trobin la seva pròpia història, les seves respostes sobre els grans enigmes de la nostra existència.

Crítica: La mesura del detall

17/05/2018

Una petita i dolorosa joia

per Aída Pallarès

Una reflexió sobre la fragilitat de les nostres vides embolcallada de dolor. Així és 'La mesura del detall', l'espectacle de Magí Serra que vam poder veure al festival Sismògraf d'Olot. Arran de la mort del seu pare, Serra - autor d’’Esvorell’-,es va embarcar en un viatge cap a les formes i els moviments que es generen al voltant de la pèrdua, l’equilibri o la nostàlgia.

Pas a pas - i al més pur estil T de Jordi Galí-, veiem a Magí Serra muntar una construcció (im)possible, una construcció que, com la pròpia vida, s'ensorrarà quan exploti el dolor. La descoberta de la fragilitat. Serra ha creat un espectacle gairebé rodó, que emociona i hipnotitza a parts igual. Un muntatge de digestió lenta que t'acompanya durant dies. Al meu entendre, només li cal destriar el gra de la palla i eliminar alguns finals i veus en off per polir l'espectacle i convertir-lo en el que ja és: una petita joia.