La nau simfosönica

informació obraDirecció:
Montse Canals, Christian Atanasiu
Intèrprets:
Jordi Parés, Jaume Catà, Dani Ibáñez
Composició musical:
Cia. Migrasönics
Escenografia:
Cia. Migrasönics
Vestuari:
La Corbata
Il·luminació:
Oriol Blanch
Producció:
Khan Cartrö fact. art.
Autoria:
Morc Fants
Sinopsi:

Una nau intergalàctica netejadora de planetes arriba a la Terra amb la intenció de fer-hi un “Reset”, ja que s'adona que sona molt malament... Però per ordre de la Central Planetària, abans de “reiniciar” ha d’ abduir tres terrícoles i, amb ells, buscar què queda del so original del planeta... Així, els tres simfonautes es troben embarcats en un viatge sònic a través de laTerra. Hauran de jugar i interpretar els sons i les melodies que trobaran si volen salvar el planeta i tornar a casa.

Crítica: La nau simfosönica

10/04/2016

Un viatge arreu del món a través de la música

per Carme Tierz

Els integrants de la Cia. Migrasönics ens fan viatjar pel món a través de músiques que ens transporten del Carib a l’Extrem Orient. La mestria dels músics amb els instruments més inversemblants i la seva vis còmica sostenen un espectacle amb un punt de partida prometedor però que es resol només a mitges: un poder intergal·làctic decideix que cal destruir la Terra perquè emet uns sorolls (motors, sirenes, etc.) que amenacen l’harmonia de l’espai, però l’ens encarregat de dur a terme la destrucció queda corprès per les melodies dels diferents pobles del planeta i avorta la missió.

El diàleg entre l’autoritat sideral i l’artefacte que hauria d’aniquilar la Humanitat és irònic, divertit, però no prou assequible per als nens i nenes a qui s’adreça. Per moments, fins i tot, entorpeix el desenvolupament del viatge per terres exòtiques. És l’únic inconvenient d’un espectacle estimulant des d’un punt de vista musical..