La nuit, nos autres

informació obraDramatúrgia:
Quim Bigas
Ajudantia de direcció:
Aniol Busquets
So:
Romain Mercier
Il·luminació:
Pascal Chassan
Escenografia:
James Brandily
Intèrprets:
Isabelle Catalan, Cosima Grand, Gwendal Raymond
Producció:
Claire Nollez
Coreografia:
Gregory Maqoma
Composició musical:
Samuel Makhathade Khabane
Sinopsi:

Després d’El dia de la bèstia, Aina Alegre torna a submergir-se en l’univers dels rituals per explorar el concepte d’autocelebració i les diverses maneres en què l’ésser humà se celebra. LA NUIT, NOS AUTRES és una experiència gestual i plàstica al voltant de les moltes identitats que conviuen dins de cada persona. Alegre recorre a l’autoretrat per representar aquesta celebració individual, íntima i alliberadora: la del cos que es transfigura i es transforma per adaptar-se a cada una de les diferents presències que l’habiten. 

Ballarina, coreògrafa i performer, Aina Alegre és una creadora interessada en la intersecció de diferents disciplines artístiques. Per a ella, la coreografia és un espai per reinventar el cos, per ficcionar-lo, a partir d’un treball que es nodreix de matèries plàstiques, sonores i cinematogràfiques, així com de les pràctiques corporals de les diferents cultures, enteses com a construccions socials, històriques i antropològiques.


Crítica: La nuit, nos autres

16/03/2019

Què va passar aquella nit?

per Jordi Sora i Domenjó

Al voltant de la celebració i la festa, arriba coincidint amb la Dansa Quinzena Metropolitana la segona proposta d'Aina Alegre. Aquest cop sobre la nit i la trobada entre personatges. Un trencament estètic i d'estil complet amb respecte la peça anterior, és una de les principals virtuts.

Pots llegir la crítica aquí: