L'avar

Teatre | Familiar

informació obraDramatúrgia:
Miguel Gallardo, Olivier Benoit
Intèrprets:
Miquel Gallardo, Miquel Nevado
Companyia:
Cia. Pelmànec, Divinas
Autoria:
Molière, Marilia Samper
Sinopsi:

Què passa quan agafem L'avar de Molière, un dels grans clàssics de la literatura universal, i canviem l'or i els diners per l'aigua com a riquesa que acumula l'avar Harpagon? Doncs que els personatges es converteixen en aixetes, càntirs, ampolles, tubs... i l'obra, en un espectacle hilarant, esbojarrat i actual que ha esdevingut arreu un clàssic del teatre d'objectes per totes les edats amb més de 1300 funcions a més de 20 països i diversos premis.

L'Avar tracta temes com el malbaratament i la protecció dels recursos naturals, com l'aigua, i l'avarícia i ho fa d'una manera original, ingeniosa i divertida. A través de la màgia, l'encís i l'emoció que provoquen els objectes, que es converteixen en personatges que enterneixen i que, a la vegada, són extremadament divertits, aquesta hilarant adaptació de L'avar de Molièrecaptivarà als espectadors de totes les edats. Una comèdia imprescindible que torna a l'Aurora 15 anys després, de la mà de la prestigiosa Companyia Pelmànec, que ha assolit grans èxits internacionals com Don Juan, Memòria amarga de mi i Diagnòstic: Hamlet.


Crítica: L'avar

16/01/2015

UN MOLIERE INTERPRETAT PER AIXETES

per Ferran Baile

Un dels espectacles més originals i fascinants de les darreres dues decades, torna per celebrar el quinze aniversari des de la data del seu estrena. L´avar de Molière, és un dels grans clàssics del teatre universal, interpretat per molts actors i també per titelles, però mai per aixetes-titelles, ampolles, càntirs i altres objectes relacionats amb l´aigua corrent.

L´idea inicial va ser del mestre titellaire Jordi Bertran, que la va produir, i les persones que la varen dissenyar i portar a l´escena, els actors i titellaires, Miquel Gallardo i Olivier Benoit. Des del 2000, com a companyia Jordi Bertran i des del 2002 com a Tabola Rassa i Cia Pel Mànec, ha visitat més de 25 països, s´ha representat més de 1.300 vegades i ha rebut nombrosos premis arreu.

En aquest reposició al Teatre de La Vilella, s´ha actualitzat la dramatúrgia destacant la realitat cada vegada més preocupant del mal us que es fa dels recursos naturals del planeta.

Recordem que en aquest genial espectacle l´or com exponent màxim de la riquesa i que provoca l´ansia d´acumulació, ha estat substituït per l´aigua, bé vital que pot transformar-se en el més desitjat per l´humanitat si es segueix pel camí de destrucció dels bens més essencials de la terra.

Miquel Gallardo, un important creador i excel.lent actor i titellaire (personalitat imprescindible de conèixer per a qualsevol amant del teatre i dels titelles), ja va actuar a La Vilella l´any passat amb el seu magistral Diagnòstic Hamlet. Abans ens havia també meravellat amb Don Juan, memoria amarga de mí.

En aquesta ocasió l´acompanya a l´escenari, el també actor i titellaire Miquel Nevado (Ne me Títere Pas).

Fins el día 25, no us el perdeu, es podrà veure al Teatre de La Villela. Important reservar localitats ja que s´estan esgotant. El dia 1 de febrer seran a Bescanó i el 26 d´abril a Mataró.

text : ferranbaile@gmail.com