Les màgiques aventures d'en Fixi i en Foxi

informació obraCompanyia:
Cia. Teatre de Cordó i Enric Magoo
Autoria:
Teresa Duran
Composició musical:
Carles Bertrand
Direcció:
Juanjo Navarro i Enric Magoo
Sinopsi:

La història ens explica les peripècies d'un parell de personatges que van a la recerca d'un tresor perdut i que representen dos móns molt diferents. Així, mentre en Fixi sempre intenta tocar de peus a terra i pertany al món terrenal, on les lleis socials i de comportament humà marquen les pautes, en Foxi sempre estarà per sobre de tot això i viurà en un món màgic i fantàstic. Per ell tot és absolutament possible i normal. L'un representa, doncs, els valors de la societat dels adults i, l'altre, els valors de la fantasia infantil.Són aventures i peripècies que ens transporten a indrets de tota mena: una estació de tren, les muntanyes de les Roques Picalludes, el fantàstic país de les fades, etc. Una història al voltant de la camaraderia i la solidaritat , amb molta màgia de la bona.

Crítica: Les màgiques aventures d'en Fixi i en Foxi

21/05/2014

MAGIA, TEATRE, MUSICA i POESIA

per Ferran Baile

Un molt bon espectacle familiar  que combina amb encert teatre de text, màgia, música i efectes visuals. Un suggerent text de la Teresa Duràn, una de les millors narradores d´històries de Catalunya, molt ben interpretada pel reconegut il.lusionista Enric Magoo i l´actor i arquitecte (l´escenografia porta la seva firma), Juanjo Navarro, amb un engrescadora musica original composada  per en Carles Bertrand (Toc de Retruc).

Aquest espectacle es va estrenar amb força èxit el 1990 i va girar per Catalunya diversos anys, essent un dels espectacles més destacats de la dècada dels 90. Ara feliçment s´ha recuperat i amb els mateixos protagonistes.

Teatre de Cordó (Juanjo Navarro) i Enric Magoo, varen tornar a treballar junts i amb èxit el 1997, posant en escena una imaginativa versió de Peter Pan, El retorn al país del Mai-més.

Teresa Durán (Barcelona, 1948), és una destacada escriptora i il.lustradora catalana molt vinculada al món del llibre per a infants i joves.

Enric Ruiz, conegut artísticament com Enric Magoo o Mister Magoo, és un dels il.lusionistes (més de 30 anys vivint d´il.lusions, titula a la seva web) amb més prestigi de Catalunya, amb nombrosos premis nacionals i internacionals.

Cultiva la màgia còmica i el joc teatral. Va començar el 1980, creant el seu personatge de Mister Magoo. Del 1981 al 1986, va estar col.laborant amb l´històrica companyia Abracadabra, a la vegada que seguía des de l´any 1984 amb la seva companyia i els seus espectacles. L´any 2001 va posar en marxa a la seva natal Badalona el Festival de Màgia Memorial Li Chang (en record del mític mag barceloní, Joan Forns-Li Chang), que segueix dirigint amb molt èxit any darrera any. Ha assessorat, com a il.lusionista, molts espectacles i és amic i col.laborador directe del Mag Lari.

En Juanjo Navarro és llicenciat en arquitectura. Vinculat al món del teatre des dels moviments dels anys 80, amb l´Universitat Lliure de Teatre d´Armonía Rodríguez. Participa en muntatges històrics com Quin cop! (deliciosa fusió de Commedia dell´Arte amb pel.lícula italiana a l´estil Rufufú, dirigida per Ramón Teixidor), de la Cia. NIT (Nucli Teatre Independent). Conjuntament amb Loli Alacio (productora), crea Teatre de Cordó el 1988, seguint una cuidada línea de bons espectacles, Contes de Cordó, El nas (basat en un conte de Nicolàs Gogol), Aquella bona persona (adaptació d´un text de Bertolt Brecht), Les màgiques aventures d´en Fixi i en Foxi, El retorn al país del Mai-més...

text : ferranbaile@gnail.com