L’estol & Many

informació obraAutor:
Johanny Bert, , Bernardo Atxaga
Intèrprets:
Samuel Minguillón, Maria Hernando Blasco, Enrique López Flores, Roberto Provenzano , Daniel Rosado Ávila, Andrea Vallescar García O’meany
Il·luminació:
Joana Serra (L'estol), Jimmy Ström (Many)
Escenografia:
Max Glaenzel
Composició musical:
Ilia Mayer (L'estol), Mark Drillich (L'estol), Philip Sheppard (Many)
Coreografia:
Roser López Espinosa (L'estol), Thomas Noone (Many)
Vestuari:
Marc Udina
Direcció:
Calixto Bieito
Sinopsi:

El panorama creatiu de la dansa catalana ofereix una gran riquesa i diversitat de companyies i creadors que gaudeixen de reconeixement nacional i internacional; alhora, el país té una bona xarxa de teatres municipals i equipaments escènics de qualitat.

Per tal de visibilitzar, compartir i apropar a públics més amplis els creadors del país, el Pla d’Impuls a la Dansa de la Generalitat de Catalunya -amb la complicitat dels equipaments escènics municipals i del Mercat de les Flors de Barcelona- acorda produir una peça de gran format escènic que es podrà veure la temporada 2017-18 en la programació del Mercat de les Flors i en expansió als teatres municipals del territori.

Enguany la producció presentarà un programa doble de la mà dels coreògrafs Roser López Espinosa i Thomas Noone.

Roser López Espinosa, formada a Amsterdam, ha treballat amb coreògrafs catalans com Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Iago Pericot o Pere Faura. Des de l’any 2006 també desenvolupa la seva pròpia obra com a creadora, que li ha valgut el reconeixement amb diversos premis i és regularment present a escenaris internacionals. La peça que presenta, L’estol, pren com a partida el fascinant viatge de migració de les aus i el desig de volar.

Thomas Noone treballa amb la seva pròpia companyia a Barcelona des de 2001. També treballa com a coreògraf convidat per a companyies internacionals. Des de 2006 és director artístic del festival Dansat. El 2011 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona. Noone proposa Many, una peça abstracte que té com a fil conductor el moviment i la música per abordar el tema de l’individu versus el grup. Many és un espectacle originalment creat i produït per l’Opéra National du Rhin.

Finalista en la categoria de coreografia (Roser López Espinosa) al Premi de la Crítica 2017

Crítica: L’estol & Many

02/10/2017

Éxito e el Mercat de la Producción Nacional de Danza

per Carmen del Val