Magical History Club

informació obraDirecció:
Marc Crehuet
Producció:
Minoria Absoluta
Intèrprets:
Betsy Túrnez, Queco Novell, Alain Hernández, Mireia Portas, Lluís Villanueva
Sinopsi:

El gran físic Stephen Hawking, famós entre altres coses per les seves teories sobre els viatges en el temps ha aconseguit obrir un forat de cuc en la quarta dimensió que permet viatjar al passat. Així, Hawking es desplaça pel temps emportant-se a diferents personalitats del passat que creu que poden aportar llum a la història de la humanitat. Minoria Absoluta s’ha assabentat de l’experiment que està duent a terme Hawking i ha “fitxat” a alguns dels personatges històrics per un espectacle de monòlegs: el Magical History ClubAquests curiosos monologuistes, que ja porten un temps vivint entre nosaltres, reflexionaran en clau d’humor sobre el nostre present des de la seva actitud històrica.

Crítica: Magical History Club

10/03/2014

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Andreu Sotorra

Si no fos que han passat els temps del teatre ambulant i de barraca, es podria dir que la companyia de ficció formada per cinc intèrprets que han estat contractats per dur a bon port aquest espectacle inclassificable en podria ser una.
  I tots cinc no s'hi posen per poc. Gràcies a una teoria de viatge en el temps del físic Stephen Hawking, la companyia ha aconseguit reunir la flor i nata de cinc dels personatges més cèlebres —per a bé o per a mal— dels dos últims mil·lennis, des de la bíblica Maria Magdalena al genocida Adolf Hitler, passant per la faraònica Cleòpatra, el psicoanalista Sigmund Freud i el pacifista Mahatma Gandhi. La cosa, doncs, crida i crea expectació. (...)

'Magical History Club' s'ha promocionat com un espectacle de monòlegs. Fals favor. És un espectacle, sí, que té el monòleg com a base, però que la dramatúrgia ha relligat amb una trama de fons, en un segon espai de l'escenari, el del camerino on es troben els personatges quan no actuen. Hi ha, doncs, teatre dins el teatre i ben aviat la por al monòleg —que en serien cinc— desapareix per donar pas a una història creuada de personatges vinguts del passat i atònits pel que veuen en el present.

No cal dir que l'humor, la ironia i el desvergonyiment manen tota la trama del guió, un humor en cinc dimensions que enganxarà, segons la simpatia que es tingui per cadascun dels personatges, més a uns espectadors que a uns altres, gràcies, precisament, a la varietat del repertori.