El gran físic Stephen Hawking, famós entre altres coses per les seves teories sobre els viatges en el temps ha aconseguit obrir un forat de cuc en la quarta dimensió que permet viatjar al passat. Així, Hawking es desplaça pel temps emportant-se a diferents personalitats del passat que creu que poden aportar llum a la història de la humanitat. Minoria Absoluta s’ha assabentat de l’experiment que està duent a terme Hawking i ha “fitxat” a alguns dels personatges històrics per un espectacle de monòlegs: el Magical History Club. Aquests curiosos monologuistes, que ja porten un temps vivint entre nosaltres, reflexionaran en clau d’humor sobre el nostre present des de la seva actitud històrica.
Marc Crehuet, guionista d'èxit a la televissio com "Pop Ràpid", el 2011 a TV3 i autor d'una excel·lent i punyent obra de teatre, "El rei borni", estrenada la temporada passada a la Flyhard, s'ha unit amb els populars actors de "Polònia" i "Cràckovia" per idear un espectacle còmic per a tots els públics. Partim de "Minoria Absoluta", productora de programes d'humor, que ha posat fil a l'agulla per produïr i desenvolupar un espectacle d'humor desvergonyit que vol enganxar al públic amb les vides de personatges famosos i populars de la història. Són Adolf Hitler, Sigmund Freud, Cleopatra, Maria Magdalena, Mahatma Gandhi i Stephen Hawking.
El primer gran éxit teatral d'aquest singular grup va ser recentment "La família irreal. El musical". Ara, han convertit el Coliseum en una sala de festes. L'escenari bell i proporcionat del teatre Coliseum acull una sèrie de monòlegs d'aquests personatges a primera línea de l'escena entre els que s'intercalen escenes col·lectives en l'escenari del fons, una habitació en la que se suposa que conviuen tots ells. És un espectacle que té moments molt bons però que també decau quan els tòpics que s'associen amb el personatge s'acaben o no donen prou joc. La història és senzilla. Stephen Hawking (Berto Romero ) ha obert un forat en el temps i porta al present Cleopatra, Maria Magdalena, Freud, Hitler i Gandhi. Els actors Mireia Portas, Betsy Túrnez, Queco Novell, Lluís Villanueva i Alain Hernández són, juntament amb Berto Romero, que no apareix en directe, els encarregats de donar vida a aquests personatges històrics des de l'escenari per fer-nos riure a cop de monòleg. Menys dinàmiques són les escenes col·lectives que només ens aporten arquetips molt, massa coneguts. No tots els gags són prou atractius. Fantàstica la Maria Magdalena parlant del seu nòvio Jesús amb gran desinvoltura com si d'un paio qualsevol d'avui es tractés, potser el millor de l'espectacle. La mort de Mahatma Gandhi no resulta prou coherent. Hitler és el tòpic més conegut i senzill. Cleopatra també té algún moment hilarant i Freud és un tipus ensopit. Hi ha moments de riure fàcil, hi ha algún moment brillant, però tot plegat no té prou substància i al cap d'una hora, d'un espectacle de 90 minuts, mirem el rellotge. Mala senyal.