Miss Dolly

informació obraDirecció:
Bet Miralta (Escarlata Circus), Asier Zabaleta
Intèrprets:
Liza Lapert, Marcel Vidal Castells
Autoria:
Autoria col·lectiva
Coreografia:
Asier Zabaleta
Sinopsi:

Primera peça d’aquest quartet francocatalà d’acròbates nascut en la seva etapa de formació a l’École Nationale des Arts du Cirque de Rosny-Sous_Bois. Un espectacle còmic d’acrobàcies amb quadre aeri i portador coreà que combina elements del burlesc i del western. Una història d’amor. Cossos que es confronten a la matèria. La condició humana. Força. Humor. Poesia. Emoció. Un circ d’una horrible bellesa.

Crítica: Miss Dolly

29/09/2015

Un descobriment a tenir en compte

per Teresa Ferré

Una de les virtuts de Fira Tàrrega és ser espai de referència a l’hora de descobrir propostes. En aquesta edició del 2015 ens ha donat una molt bona alegria: haver programat la companyia Marcel et ses drôles de femmes formada per artistes catalans i francesos que s’havien conegut estudiant circ al país veí. 

El seu primer espectacle, “Miss Dolly”, ha deixat bocabadat i entusiasmat el públic aplegat a plaça Nacions. Mitja hora intensíssima d’acrobàcia pura i dura executada sense treva des d’una estructura imponent, quadre aeri i portador coreà. En el quadre aeri cal destacar la intèrpret Angèle Guilbaud per la seva presència escènica i contundència com a portadora.

Tot i que en un espai tan gran l’intent de seguir la història a través del text s’ha perdut completament, ens ha quedat ben clar que un cavall perdut, un amor indefinit, la indiferència total davant la mort i una maçana ben mossegada són ingredients més que suficients per construir una peça d’humor absurd on no hi manca la sensibilitat. La complicitat entre les tres intèrprets i el resignat Marcel ha fet la resta per posar-se el públic a la butxaca.