Molar

informació obraCoreografia:
Quim Bigas
Intèrprets:
Quim Bigas Bassart
Sinopsi:

El catalitzador d’aquesta proposta és la felicitat entesa com a allò que representem i que té normes de comportament consensuades. Molar és un solo de dansa que ens parla sobre la felicitat i sobre la seva personificació, sobre aquelles imatges estereotipades que relacionem directament amb estats d’eufòria i de benestar.

Molar va ser la peça guanyadora de la Caravana de Tràilers del Sismògraf 2015.

Espectacle finalista al Premi de la Crítica Arts de carrer 2016

Finalista a la categoria de solo dels Premis de la Crítica 2016

Crítica: Molar

12/04/2016

Un solo sobre la felicitat

per Aída Pallarès

Molar és, a més de la proposta guanyadora de la Caravana de Tràilers del 2015, un solo de dansa sobre la felicitat i les imatges estereotipades que relacionem amb l’eufòria i el benestar. Cançons, himnes generacionals, definicions de diccionari i guies de youtubers sobre la felicitat i molar.

Quim Bigas ens va fer cantar, saltar i ballar. Va, literalment, arrencar el públic del terra, entusiasmar-lo i provocar-li un somriure permanent d’orella a orella. ‘Molar’ és popular, participativa, contagiosa i catàrtica. Centenars de persones ballant, saltant i cantant amb un somriure d’orella a orella. Un projecte que planteja les emocions col·lectives com a font de moviment per a la societat actual, que declara la guerra al control, a la disciplina. ‘Molar’ són seixanta minuts de felicitat. I per cert: Ni Bucay ni Coelho tenen el carisma i la valentia espatarrant de Bigas.