Molar

informació obraCoreografia:
Quim Bigas
Intèrprets:
Quim Bigas Bassart
Sinopsi:

El catalitzador d’aquesta proposta és la felicitat entesa com a allò que representem i que té normes de comportament consensuades. Molar és un solo de dansa que ens parla sobre la felicitat i sobre la seva personificació, sobre aquelles imatges estereotipades que relacionem directament amb estats d’eufòria i de benestar.

Molar va ser la peça guanyadora de la Caravana de Tràilers del Sismògraf 2015.

Espectacle finalista al Premi de la Crítica Arts de carrer 2016

Finalista a la categoria de solo dels Premis de la Crítica 2016

Crítica: Molar

11/09/2016

Experimentar la secreció col·lectiva d’endorfines

per Núria Cañamares

Per les sensacions del moment i els comentaris recollits d’aquí i d’allà, ‘Molar’ s’ha revelat com un dels espectacles estrella de FiraTàrrega 2016. Quim Bigas bolca tot el seu cos per tocar l’ànima d’una multitud que vibra al seu ritme. Pur teatre de carrer que cobreix tots els flancs.

És energia, és somriure, és deixar-se encomanar per la felicitat que recorre la plaça. Una onada d’alegria que es dibuixa a la cara del públic, que salta, aixeca els braços i canta a mode de karaoke ‘Felicità’ d’Al Bano i Romina Power seguint la lletra que penja del balcó de l’Ajuntament.

Una descàrrega d’endorfines que proposa reflexionar i experimentar de manera col·lectiva aquest sempre anhelat estat vital. “I tu, quan ets feliç?” “Què prefereixes molar tu o que molin els altres?” “Pots volar?” Aquestes són algunes de les preguntes que planen en l’ambient barrejant-se amb música de Pharrell Williams i Bruno Mars, testimonis de youtubers i missatges –atenció, molts són publicitaris!– que aixequen l’ànim per precipitar les ganes de passar a l’acció. Tot un estudi antropològic que demostra com poden generar-se i escampar-se les emocions.