My neighbor sky

informació obra


Una proposta de dansa butoh en un espai idoni. Una proposta que serà per un privilegi els que busquin una dansa interior, treballada emocionalment, de subtilitats.

Coreografia:
Oguri, Andrés Corchero
Intèrprets:
Oguri, Andrés Corchero
Ajudant de direcció:
Diego Anido, Núria Gregori (regidoria)
Vestuari:
Caterina Pérez
Vídeo:
Jordi Arqué
Producció:
Grec 2013 Festival de Barcelona, Oguri i Andrés Corchero, Fund. Mies van der Rohe (col·laboració), L’animal a l’esquena (col·laboració), l’Estruch de Sabadell (col·laboració)
Sinopsi:

L’origen de My Neighbor Sky cal buscar-lo a la Barcelona del 2011, quan Andrés Corchero i Oguri es van retrobar, vint-i-cinc anys després d’haver-se conegut com a integrants de Mai-Juku, la companyia que dirigia l’actor i ballarí Min Tanaka, un dels grans noms de la dansa contemporània japonesa. Els carrers del barri de Gràcia van ser testimoni del retrobament, un quart de segle més tard, entre dos artistes que obtenen del cos i el moviment de l’altre la seva font d’inspiració.

My Neighbor Sky es va estrenar a Los Angeles el 2012, es va veure al festival Temporada Alta i va passar pel Pavelló Mies van der Rohe de Montjuïc, com a part de la programació del Grec 2013. Considerat un projecte “en continuïtat”, varia en cada ocasió segons l’espai on es representa. Aquest cop serà el pati Nord de la Fundació Joan Miró de Barcelona, presidit per l’escultura Lluna, sol i una estrella, on sonarà la música en directe de Nuno Rebelo. Amb la ciutat als seus peus, tot i ballar i evolucionar de manera independent sobre l’escenari, tots dos ballaran plegats compartint, també en aquesta ocasió, un mateix cel.

Crítica: My neighbor sky

15/07/2018

El temps que no passa

per Jordi Sora i Domenjó

El Grec de 2013 van presentar aquesta peça al Pavelló Mies Van Rohe, però com que en cada ocasió s'adapta a l'espai i les característiques de l'entorn; s'hi sumen elements diversos que fan variar de manera radical la percepció del treball. En aquesta ocasió, de manera especial per la incorporació de la música en directe a càrrec de Nuno Rebelo.

Llegeix la crítica sencera de l'espectacle en aquest enllaç: