Operetta

informació obraDramatúrgia:
Jordi Purtí
Direcció:
Jordi Purtí
Direcció Musical:
David Costa
Composició musical:
Pere Mateu, Esteve Palet (arranjaments musicals)
Companyia:
Cor de Teatre
Intèrprets:
Cor de Teatre
Escenografia:
Montse Baeza i Pablo Paz
Il·luminació:
Ramón Rey
So:
Joan-Carles Ros "Rosky"
Producció:
Somfònics, El Canal Centre d'Arts Escèniques de Salt/Girona
Sinopsi:

Torna el gran èxit d'Operetta, un espectacle que ens acosta als clàssics operístics a través del gest i el clown

S'han fet seus tots els bravos, han fet estiu a París i al festival d'Avinyó el boca-orella va provocar plens absoluts durant 28 dies seguits. Torna Operetta, un dels espectacles gironins més exitosos i premiats dels últims anys. La màgia és de les veus dels banyolins Cor de Teatre, que han revolucionat el cant a capella portant als escenaris Mozart, Verdi i Rossini com no els havíeu vist ni sentit mai. Un prodigi de l'enginy que ens acosta els grans clàssics de l'òpera gràcies al llenguatge universal del gest i el clown, cavalcant tot el repertori líric a un ritme endimoniat. Una hora i mitja d'entreteniment per a tots els públics –premi Butaca al millor espectacle familiar– que aquest any també conquerirà França, Suïssa i Alemanya. No us el deixeu escapar!


Crítica: Operetta

04/10/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Andreu Sotorra

 L'humor musical de l'espectacle 'Operetta' és inclassificable, tant pel seu gènere, com pels espectadors als quals s'adreça. Per això, els programadors del Teatre Nacional de Catalunya, l'han incorporat dins del programa familiar tot i que un sospita que trobaria la majoria de seguidors en una programació general. El muntatge barreja l'òpera, el teatre gestual i l'humor, amb un cor a capella, el Cor de Teatre de Banyoles, amb vint-i-sis intèrprets.
  L'espectacle recorda en part un altre musical del mateix autor i director, Jordi Purtí, quan amb Toni Albà van posar en escena 'Hop!Era'. S'hi manté fugaçment el ressò d'alguna d'aquelles escenes. Però el nou muntatge s'ha creat comptant amb les possibilitats dels actuals membres del Cor banyolí, que sempre són a escena, o bé cantant o bé fent breus actuacions corals dramàtiques.