Ot, el Quixot

informació obraCompanyia:
Argot Teatre
Autoria:
A partir de la novel·la de Cervantes
Dramatúrgia:
Martí Torras i Jordi Gilabert
Intèrprets:
Arnau Monclús i Jordi Gilabert
Direcció:
Joan Sors
So:
Roger Torras
Composició musical:
Andrés Donoso
Escenografia:
La Forja del Vallès, Clownx Teatre
Vestuari:
Iolanda Llansó, Gemma Gili
Sinopsi:

Així com Don Quijote confon sovint la fantasia amb la realitat, aquesta peça utilitza situacions reals amb notes de fantasia per introduir el protagonista en un món de ficció. Ot, un xicot eixerit a qui no agrada gaire llegir, ha heretat una llibreria. Pol Magí, una rata de biblioteca, li farà veure que aquesta llibreria és màgica, ja que, si vol, pot esdevenir protagonista  de cada una de les històries que contenen els llibres. I així cau dins d’un volum del Quixot i, per sortir-ne, haurà de reviure alguns dels capítols d’aquesta famosa novel·la.bUna manera divertida i amena de conèixer  la història de Don Quixot. Una història que fomenta l’ interès pels llibres i la lectura.

Edat recomanada: a partir dels 5 anys

Crítica: Ot, el Quixot

01/05/2014

EL PLAER DE LLEGIR

per Ferran Baile

Ot, el Quixot, és un magnífic i doblement premiat espectacle familiar que es va estrenar el 1999. De nou tenim ocasió de veure les aventures del nen al que no li agradava llegir i va rebre en herència una llibreria, on de la mà d´un ratolí viu un seguit d´apassionants aventures dins del llibre de Don Quijote de la Mancha. Teatre-clown i còmic coincideixen dins d´una espectacular escenografia i un colorista vestuari, amb una dinàmica i brillant actuació de Jordi Girabal i Arnau Monclús, des doblant-se en els diversos personatges, utilitzant màscares i grans titelles. Un espectacle original i teatralment molt ric creació col.lectiva dels mateixos actors i del director Joan Sors, amb música original d´Andrés Donoso.


Una companyia creativa i solvent

Jordi Girabal, Mònica Garcia Gené i Arnau Monclús van crear el 1999, aquesta companyia, nascuda Clownx Teatre i rebatejada des d´aquest any com a Argot Teatre, per evitar que les confusions i clasificacions com a companyia de pallassos. Quinze anys de fructífera trajectòria avalen el seu treball materialitzat en set interessants muntatges i un personal estil en el que combinen el teatre de text, la comicitat a l´estil dels grans còmics del cinema mut i el clown. A Ot, el Quixot, van seguir Còmix, una divertida parodia del món dels còmics (2001), Willy, esbojarrada parodia del món Shakespearià, doblement premiada (2003), dos espectacles de carrer a l´estil del cinema mut : Ambulants (2004) i Action! (2006), Bel.lum, un brillant alegat contra la guerra (2007), El forn del lleó, l´aventura de dos forners a un obrador (2010) i Desperta, bruixeta!, el brillant debut en solitari de Mònica García Gené, fins ara en tasques de producció i gestió (2011). www.argotteatre.com

text : ferranbaile@gmail.com