Planeta Ka

informació obraDirecció:
Eulàlia Ribera, Jordi Colominas, Carles Porta
Autoria:
Jordi Colominas, Eulàlia Ribera
Coreografia:
Iera Delp
Intèrprets:
Neus Canalias
Composició musical:
J. Maria Baldomà / Baldomusic
Il·luminació:
Miki Arbizu / StageLab
So:
Sergio Sisqués / StageLab
Vídeo:
Sergio Sisqués / StageLab
Companyia:
Imaginart
Sinopsi:

KA és un planeta desconegut, un territori muntanyós de colors i textures suaus, amb cràters, coves i racons que amaguen sorpreses. Una exploradora s’avança a la descoberta d’aquesta terra misteriosa. Recorre els relleus, ressegueix els contorns… i convida els nens a seguir-la.

Planeta KA proposa als nens i nenes un espai privilegiat per al descobriment del seu entorn: textures diverses, terres irregulars, coves i espais secrets, pendents per escalar o per on deixar-se caure, efectes sonors i visuals que s’activen amb la seva presència… Un espectacle-instal·lació pensat per a nens i nenes d’1 a 3 anys.

Crítica: Planeta Ka

20/11/2017

Suggerent, senzill, efectiu

per Jordi Bordes

Una instal·lació per a experimentar. Però, abans, un espai en el que una ballarina ensenya a partir del joc, tot estirant-se i botant, quins són els misteris de cada zona. Seria un parc d'atraccions molsut si no fos perquè, abans, la ballarina (i amb una música intrigant) ha il·lustrat els diferents racons i s'ha endinsat a la cova més fosca. Un viatge tendre, una experiència que va provant i disfrutant la canalla sense que hi hagi cap estímul que l'acapari l'atenció; només els acompanya i els permet el gaudi i el gust pel moviment. La ballarina va interactuant amb la canalla, donant camins perquè quedin ben distribuïts en aquesta catifa gegant i que cap quedi oblidat. Certament, n'hi ha que ho proven tot incessantment, i altres que opten per especialitzar-se en un racó o, símplement seure en la catifa de gespa i observar. Potser sembla que estiguin ensopits però, probablement, seran els que hauran fet el viatge al món de la creació des de l'estació més llunyana de totes; el seu bateig en el camp de l'experiència dalt d'un escenari. Benvinguts tots al viatge.