Plata

informació obraCompanyia:
Big Bouncers
Intèrprets:
Mireia de Querol , Anna Rubirola, Cecilia Colacrai, Diana Gadish , Ariadna Grau, Ursa Sekirnik
Autoria:
Mireia de Querol, Anna Rubirola, Cecilia Colacrai, Ursa Sekirnick, Diana Gadish , Ariadna Grau
Sinopsi:

Peça de carrer que posa el focus en el cos i el moviment i utilitza els espais de trànsit per destacar la idea de contagi, afectació i transformació. Partint del gest individual, es busca l’abstracció, per tal de veure els espais quotidians des d’una perspectiva diferent. Els gestos i les accions dels transeünts són el material per al joc. L’alteritat entesa com a possibilitat de transformació social.

Crítica: Plata

14/09/2023

Un joc de perdre's i trobar-se de Big Bouncers

per Jordi Bordes

Acció del programa de L'inesperat (que apareix al programa de fira Tàrrega, però que no s'anuncia ni on ni quan es representarà) de les Big Bouncers. Si l'any passat, les de Troc posaven una banderola provisional per aclarir que era una acció d'aquest format, ara ja s'han estalviat explicar gaire res. En realitat, el públic, ja està molt predisposat a participar i descobrir-se enmig d'un laberint d'actuants. La música, de fons, ja adverteix que hi ha una acció latent pel passeig del Carme.

El recurs de Big Bouncers per a identificar-se és molt senzill. Totes les participants porten algun element de roba o d'atrezzo de color plata. També és evident que són actuants perquè van voltant per la plaça i tronant.se entre elles i, mica en mica es van disgregant i involucrant el públic en corredisses pel passeig. D'una simple observació a una veritable serp platejada que s'enrosca que acaba estirant-se a terra per gaudir de la contemplació, de nou.

El treball és absorbent, atrapa el públic (que deixa fer, que li agrada intervenir sense assumir cap rol protagonista) en una acció puntual que tant aviat es fa com es desfà. Té algunes contrapunts com , quan ja està la dinàmica engegada algunes membres de les Big Bouncers es van trucant provant de trobar-se entre la gentada (i amb una veu de conversa volgudament elevada). Es una ironia simpàtica que ajuda a fer més gros el garbuix d'aquesta desena d'intèrprets que han anat contagiant de saltar, estirar-se, ballar, moure's tant públic com és possible. Tothom s'hi sent a gust. És un joc senzill, com el que van plantejar com a taller al festival El més petit en plena pandèmia (Expandint la jungla), però a l'engròs i entre persones desconegudes. Una estona divertida i que ajuda a trencar el gel entre persones anònimes.