Plors de cocodril

Teatre | Familiar

informació obraDirecció:
Andreu Martínez
Autoria:
Pere Romagosa, TeDebat
Intèrprets:
Pere Romagosa
Composició musical:
Nil Moliner
Escenografia:
Jaume Amigó
Vestuari:
Isabel Franco
Il·luminació:
Miki Arbizu
Producció:
La Pera Llimonera
Companyia:
TeDebat
Estrena:
Mostra Igualada 2016
Coreografia:
Bárbara Sánchez
Sinopsi:

Un “silenci de son” omple l'estança dels “cocodrils”, els més petits d'una escola bressol. L’ electricista pretén canviar una bombeta quan, de sobte, algú plora en la foscor... Massa tard! Això tot just acaba de començar. Aconseguirà que tornin a adormir-se? Plors, riures i sorpreses estan assegurats en aquesta veritable odissea quotidiana.

Crítica: Plors de cocodril

22/01/2017

Un electricista enrampat en una escola bressol

per Andreu Sotorra

En una escola bressol, hi poden passar moltes coses. Sobretot si l'encarregada de vetllar les criatures no apareix i hi arriba un electricista per fer un simple canvi de bombeta fosa d'un llum que penja del sostre. Però allò més senzill pot ser, a vegades, el més complicat.

L'espectacle «Plors de cocodril» —el títol manlleva el nom de la classe bressol— és un divertiment en clau de clown sense que els primers espectadors hi detectin el típic pallasso de pista —nas vermell o cara blanca— sinó que es troben amb un personatge adult, corrent, amb granota de fer feines, que des del primer moment els fa riure a cor què vols a causa de les petites incidències que li passen volent canviar una bombeta.

La cosa, però, pren aires surrealistes quan entren en acció les criatures de cadascun dels bressols i l'electricista en qüestió es veu obligat a improvisar els seus escassos coneixements de mainadera per posar en ordre el desori que la canalla pot arribar a produir. (...)

Clown en estat pur, clown teatral, sense paraules, només amb gestos, moviment i accions quotidianes —molt ben interpretades per l'actor Pere Romagosa— que capgiren l'ordre establert. Unes claus que s'aprenen i s'entenen de seguida i que, com passa en el clown per a adults, juguen a ensenyar l'altra cara de les situacions més corrents. Estrenat a l'última Mostra d'Igualada, l'espectacle es mereix un llarg recorregut perquè es distingeix per una originalitat poc usual en el repertori del teatre familiar. (...)