Polònia, el musical

informació obraAutoria:
Júlia Cot, Jaume Buixó, Pau Escribano, Toni Soler
Intèrprets:
Bruno Oro, Queco Novell, Agnès Busquets, Mireia Porta, Ivan Labanda, Xavi Serrano, Anna Bertran, David Olivares, Laura Aubert, Queralt Casasayas
Producció:
Minoria Absoluta
Sinopsi:

Polònia, el musical. La independència tenia un preu és l'adaptació teatral del programa televisiu de sàtira política Polònia. L'obra arrenca amb una cimera convocada pel president Artur Mas en un hotel, per tal de decidir el futur de Catalunya. 

L'espectacle, esquitxat de versions humorístiques de grans èxits musicals, combinarà la sàtira política habitual amb ingredients més teatrals i vodevilescos.

Crítica: Polònia, el musical

13/11/2014

Genialitat còmica de Galceran amb els arquetips de Polònia i un escenari ambiciós

per Jordi Bordes

Cal reconèixer que el Polònia ja té prou tirada com per aixecar la curiositat dels futurs espectadors només convidant-los a anar al Polònia des del Poliorama. Però, és que quan s'hi accedeix, les expectatives queden altament satisfetes. Perquè es troba la intensitat dels personatges a l'escena. Perquè l'argument no és una idea previsible si no tot una broma de trames que s'entrecreuen. Les obres de Galceran es caracteritzen per la seva senzillesa. Una taula, dues cadires (El crèdit) un despatx (El mètode Grönholm), un menjador de pis d'estudiants que resulta que són terroristes (Burundanga) una comissaria neutre amb una pantalla al fons (Carnaval). Polònia el musical, no es limita als jocs amb els chroma televisius si no que presenta un joc de volums que es desplacen, que llueix prou i permet convertir l'escenari en múltiples espais (des de l'àtic a les clavegueres) gràcies a una passarel·la que puja i baixa, per exemple. 

Un espectacle divertit que serveix per fer baixar el dinar de Nadal (s'hi estaran molts mesos al Poliorama perquè el muntatge té més recorregut que La família irreal que ja va aguantar molt temps al Victòria) i també per fer una denúncia, prou blanca, de l'estratègia de la política, les seves pors i els seus "arrebatos". En aquest vodevil, la política de passadissos es converteix en la política de l'armari!

Trivial