Puck i la seva troupe

informació obraSinopsi:

El cinema més petit del món viu una revolució. Els personatges animats han decidit revelar-se i sortir de la pantalla de la petita caravana PUCK per fer de les seves entre el públic. No en tenen prou amb dues dimensions. El joc necessita un món més gran i també mans imaginatives que el facin real. Tota la "troupe" de la PUCK està disposada a viure les aventures animades que ens proposen els seus jocs i, fins i tot, a dibuixar-nos de nou al mural d’il·lustració en directe que ens convertirà en uns personatges més d’aquesta colla inacabable.‬

Pssis cada 45 minuts. des de les 11hores i les 16hores.

Crítica: Puck i la seva troupe

30/05/2021

Fusionar curtmetratges i joc manual

per Jordi Bordes

Una idea senzilla que permeti unir dues realitats. Per una banda, la caravana Puck (que ja fa una dècada qe circula) i que convida a famílies a veure petits curtmetratges d’animació, amb els animals i la Natura com a protagonistes. De la sèrie de mig centenar de curts que habitualment van projectant dins de la caravana, n’han triat una desena i els relacionen amb els jocs artesanal d’habilitat per a compartir pares i fills, que s’estenen pel voltant de la plaça. Així, es pot anar alternant joc i breus sessions de cinema.

Un acció molt atractiva i que dóna un element més per reivindicar el joc manual (aquest cop fet amb fusta principalment però que sovint juga amb ferralla reciclada) com a espectacle de cultura. No és un entreteniment enginyós, té una voluntat lúdica i alhora dramatúrgica (quan la vincula amb els curts) com si els protagonistes de les animacions també intervinguessin en la juguesca referida.