Saunterer

informació obraIntèrprets:
Marc Rodrigo
Direcció:
María Stoyanova
Assesor de moviment:
Diana Gadish
Sinopsi:

Saunterer és un espectacle basat en el caminar com acte de resistència, en la filosofia de Santiago López Petit i en els Pressentiments d’Espai en Blanc. Un gest radical d’algú que vol fer del seu voler viure un desafiament col-lectiu. D’algú que vol alliberar-se del que la realitat l’obliga a ésser, què vol deixar d’èsser la marca en la què ens hem convertit. Obrir forats per poder respirar, encendre focs a la nit.

Crítica: Saunterer

25/10/2018

Delicadament contradictori

per Alba Cuenca Sánchez

Saunterer és una proposta peculiar: un site específic multidisciplinari i itinerant creat per Marc Rodrigo, únic integrant del Colectivo Ameno. En ell, a partir de la filosofia de Santiago Lopez Petit i els Pressentiments d’Espai en Blanc se’ns proposa caminar com a acte de llibertat. Dit i fet, després d'una primera presentació, anem caminant pel carrer parant en diferents llocs i realitzant una sèrie d'accions teòricament revolucionàries.

Tot i ser una performance tendra i amb una certa bellesa poètica, resulta potser poc mordaç i un pèl contradictòria. Al final, la voluntat d’irrompre contra el món a través d’accions melancòliques acaba creant el mateix tipus de missatges mrwonderfulescos que la peça critica. Potser caminar tots junts seguint el recorregut desconegut que ens planteja el líder de l’espectacle no és la millor manera de criticar una realitat, la capitalista, que tots seguim sense qüestionar. Que la gent tregui el mòbil per fer fotografies del resultat de l’espectacle és la prova més evident de que el missatge no arriba.