Si em vagués

informació obraSinopsi:


LALI MATEU + ROGER CUSIDÓ + LA COMPANYIA MINIMÍSSIMA

Els poemes que formen aquest espectacle són part del recull titulat “Poemari per a acordió” escrit de manera semiautomàtica per Gerard Díaz.

La música (o entorns sonors) va ser creada també de manera semi-automàtica amb un acordió nou i desconegut per al músic, i va ser enregistrada a l’estudi So.cat per Pau Vinyoles durant el mes de febrer de 2022.

La dansa -interpretada i coreografiada pels ballarins Roger Cusidó i Lali Mateu-, parteix de l’arrel tradicional, de la dansa popular, del gest quotidià i del joc. Tot aquest moviment s’enllaça i s’explora amb la idea d’escriptura semiautomàtica de la mateixa manera com van néixer els poemes i la música, i amb la idea de deixar que el cos faci i s’accioni com li vagui a partir del descobriment i les troballes fortuïtes.

“Si em vagués” sorgeix a partir del treball realitzat en residència creativa a La Unió Santcugatenca, durant el primer trimestre del 2022.

Crítica: Si em vagués

28/08/2023

Alternatives com Si em vagués

per Júlia Vernet Gaudes

A l'ÉsDansa 2023 es va poder veure “Si em vagués”, resultat de la col·laboració entre els dansaires Lali Mateu i Roger Cusidó i La Companyia MINIMíssima. Una proposta que entrellaça poesia, música i dansa a partir de la intuïció dels seus integrants i que vol posar el moviment al mateix nivell que la música des de l’inici del procés creatiu. Es tracta d’una peça tendra i aparentment lleugera, però que tracta en profunditat les qüestions essencials de la vida, entrellaçant la sonoritat i el significat poètic de les paraules, el so de l’acordió, la potència figurativa del moviment i el gaudi del cos que juga ballant. Tota una declaració de principis que defuig els discursos superficials i apocalíptics de la contemporaneïtat per plantejar una alternativa alegre i constructiva, però que tingui en compte les pròpies arrels, individuals i col·lectives.