Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida - Ma. Live in Tokyo

informació obraSinopsi:

La cantant de Palafrugell i el pianista de Menorca editen el primer disc com a duet, un treball nascut d’un directe al Blue Note, un conegut club de jazz de Tòquio.

Tant Sílvia Pérez Cruz com Marco Mezquida estan convençuts que la força de les seves interpretacions rau en el directe. D’aquí que enregistressin en viu l’experiència conjunta que van protagonitzar en un dels reductes del jazz més populars de la capital japonesa. És així com ens ha arribat, en format de disc i ara també de concert, una tria d’estàndards de jazz, de versions, de temes propis i de cançons que no havíem escoltat mai. Dues peces pròpies acompanyen versions de músics que van de l’argentí Jorge Fandermole a Maria del Mar Bonet o músics de l’escena anglosaxona com Paul Simon o els Radiohead, a més d’El pequeño vals vienés, que ja és un clàssic del repertori de Pérez Cruz.

El disc que escoltarem en directe no hauria d’haver aparegut fins a final d’any, però el fet que el confinament causat per la covid-19 hagi obligat a ajornar el llançament del treball que Sílvia Pérez Cruz estava preparant anteriorment, ha propiciat l’aparició anticipada d’aquest altre. Era Farsa (Género imposible), una celebració de la interdisciplinarietat artística amb una certa dimensió teatral que, finalment, no ha estat possible enllestir en la versió escenogràfica per presentar-lo al festival. Hi escoltarem, en canvi, Ma. Live in Tokyo. En el títol d’aquest treball, hi trobem ma, un caràcter japonès (間)amb l’aspecte de les dues fulles d’una porta entre les quals apareix una lluna. Fa referència a un concepte que ni tan sols existeix en la nostra cultura, però que té a veure amb allò que hi ha entre les coses, el que vincula i a la vegada separa persones, moments o dos mons oposats. Es refereix, en aquest cas, a l’espai o el silenci entre dues notes d’una composició... o potser a l’aire que uneix i separa les dues persones que la interpreten, que, aquí, són Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida. Ella és una empordanesa que va créixer envoltada de música i art i que després d’haver estudiat al Taller de Músics i a l’Escola Superior de Música de Catalunya, entre altres centres de prestigi, va treballar amb formacions destacades que van de Las Migas a Coetus i va col·laborar amb grans músics (Eliseo Parra i Joan Manuel Serrat, a més de molts altres) abans de consagrar-se com una de les veus més prodigioses del país. Puja a escena amb un pianista, compositor i improvisador que és un dels grans del jazz, amb una relació estreta amb el flamenc. La seva trajectòria l’ha portat a col·laborar amb noms de l’escena teatral com T de Teatre o Julio Manrique, i el 2019 va guanyar un premi Ciutat de Barcelona amb el guitarrista Chicuelo pel seu disc conjunt No hay dos sin tres

L'espectacle s'emetrà en directe a través de la televisió i de la web de betevé el dia 27 a les 20:30h.

Encara no hi ha crítiques publicades