Skitchos (La Central del Circ, al Grec)

informació obra



Direcció:
Pau Portabella
Intèrprets:
Agustí Margarit, Marilén Ribot, Christopher Schlunk, Iris Pelz, Noëmie Bouissou
Producció:
Ateneu Popular 9 Barris, Circ d’Hivern
Sinopsi:

Circ d'avui, pintura i música seran els elements centrals d'un muntatge pluridisciplinari durant el qual cinc artistes catalans i francesos —residents o usuaris de La Central del Circ— portaran a escena un seguit d'extractes de peces de circ d’autor. Hi col·laboraran un acompanyant artístic, un artista plàstic i un músic, que ocuparan un espai de 12 x 12 metres. Aquest espai estarà recobert d'una gran superfície de paper en la qual els artistes posaran color utilitzant prop de cent litres de pintura. Serà una experiència de creació d’alt impacte visual i volgudament humanista, un muntatge expressiu i ple de color, en el qual el circ utilitzarà el llenguatge de les arts plàstiques per parlar-nos de la seva capacitat de projecció i innovació.

Crítica: Skitchos (La Central del Circ, al Grec)

10/07/2016

Encertada dramatúrgia de patchwork circense

per Jordi Bordes

Com unir els exercicis més complexes dels artistes de la Central del Circ? Pau Portabella ho ha decidit unir a través de la pintura que va tacant artistes i escenari (de 12 x12 metres). És una idea desenfadada, espontànea, que s'adiu prou amb el caràcter dels acròbates: curiosos per executar el més difícil encara i per mirar de plasmar una bona imatge, una postal dalt del seu aparell. Es treballa el pal xinès, el trapezi, les bitlles o el mà a mà i, al final, una guitarra elèctrica s'atreveix a creuar el camp de pintura, vestit amb un blanc immaculat que ja s'intueix que no podrà sortit indemne. 

Tot lliga amb un deix de pintura que va tacant el quadre. És una mirada fresca agradable per als espectadors (les primeres fileres ben protegides amb un plàstic per a possibles esquitxos) i, sobretot, pels artistes. Perquè, com en el paint ball és més divertit jugar-hi que veure com juguen. En el fons, un suggerent pla per incitar l'espectador a posar a prova la força, l'equilibri i l'ànima en un espectacle. Fent l'intent és quan es pot entendre el grau de dificultat de cada equilibri.