Sol amb la lluna

Teatre | Familiar

informació obraCompanyia:
La Companyia Sgratta
Autoria:
Joan Cirera i Clara Gavaldà
Direcció:
La Companyia Sgratta
Intèrprets:
Joan Cirera i Clara Gavaldà
Composició musical:
David Moreno
Escenografia:
EMPIE i Subi
Vestuari:
Carme Solà i Pilar Guiteras
Il·luminació:
Paula Crespo
Producció:
La Companyia Sgratta
Sinopsi:

Què passaria si de sobte es trobessin el Dia i la Nit? El sol veu les coses clares com la llum del dia, però a la lluna ningú no s’atreveix a enganyar-la… Així que junts, s’explicaran una pila d’històries! Totes divertides i alegres com el dia, i també tendres i sinceres com la nit. Un noi despistat però amb molta empenta, uns pirates de terra endins, una princesa enredaire i una pila de bestieses i animalades! Tot plegat amb dos narradors molt especials.

Crítica: Sol amb la lluna

03/05/2014

Contes, ritme i animació

per Núria Cañamares

Un espectacle per a tots els públics “a la tradicional”, amb un munt de contes, ritme i animació. L’escenografia és un joc en si mateixa i està molt ben ideada. Consisteix tan sols en un cub que, com les nines russes, amaga altres cubs al seu interior. Amb la cara de cadascun d’ells es construiran enginyoses estructures que dibuixaran un vaixell de pirates, un castell, un poble o un munt d’animals.

És el primer treball de La Companyia Sgratta, però queda fora de dubte la seva mà esquerra amb el públic familiar. L’avalen els més de quinze anys d’experiència dels seus integrants i es fa palès en aquest ‘Sol amb la lluna’ que encantarà als petits i farà passar una bona estona als grans (als qui regalarà diverses picades d’ullet).

Desbordant humor per tots costats i amb un travat fil conductor –el Sol i la Lluna traginen maletes carregades d’històries– es narren i s’escenifiquen (vestuari inclòs!) diferents contes sense lligam entre si. És una selecció variada i rica tant en interès, com missatge final. Històries d’inventors, pirates, cavallers i princeses farcides de música, enigmes, jocs de paraules i rodolins.

Amb un xic més de rodatge acabarà de guanyar la fluïdesa que té a tocar de dits.