Sol bémol

informació obraDirecció:
Leandre Ribera, Agnès Fustagueras
Intèrprets:
Dirk Van Boxelaere, Fien Van Herwegen, Agnès Fustagueras
Il·luminació:
Bram Waelkens
Vestuari:
Julia Wenners Alarm, Carmen Van Nyvelseel
Vídeo:
Jevon Lambrechts, Eva Leyten
Sinopsi:

La companyia D’Irque & Fien és un duet creatiu i complementari, tant a la vida diària com en els seus espectacles poètics i emocionants. Estimulen la infància que està encara a les nostres ànimes, a vegades ben amagada…

Dues persones, ambdues buscant l’altra, perdent, i novament trobant amb l’esperança de fer música harmoniosament amb les partitures que la vida els dóna.

Junts balancegen d’un lloc a l’altre, d’un ‘hola’ a un ‘que vagi bé’, un viatge ple de desafiaments i sorpreses, que es pot reconèixer pels curiosos d’aquest món.


Crítica: Sol bémol

15/05/2018

El somni de ballar entre pianos

per Núria Cañamares

A ‘Sol Bémol’, els belgues D’Irque & Fien construeixen una història impressionantment bonica i impossible, digna de somni. Els trobem enmig d’un vaixell imaginari d’enormes veles que, quan el vent dissipi la boira, ens transportarà a un altre univers canviant. Objectes presents però que no es veuen, imatges que juguen amb la visió i la raó, i el voleiar d’uns pianos i els seus pianistes ens faran ben creure que dormim desperts.

Som en una atmosfera etèria, tenyida d’una il·luminació onírica i una melodia que s’escapa lliurement, com el grinyol de les velles fustes que emmarquen el majestuós quadre escènic. La lleugera inclinació de l’escenografia reforça encara més aquesta sensació i la d’inestabilitat en un espai que, a poc a poc, s’anirà omplint de pianos.

Girant-se l’esquena i picant-se l’ullet, els dos intèrprets els tocaran en les més surrealistes i arriscades posicions en un anar-i-venir argumental ben simple, però tensat, en què també hi prendran part humorísticament els tècnics que fan possible les increïbles maniobres aèries. I ens ensenyaran com es gaudeix d’una passió, encara que sigui arriscada o no se’n pugui viure.

Ens gronxarem amb ells ballant entre pianos i les notes suspeses en l’aire fins que ens delectaran amb un final preciós amb coda inclosa després de la qual, com en tot somni, ens preguntarem si aquest ‘Sol Bémol’ ha estat real o no.