+ (Sound de Secà)

informació obraDirecció:
Genís Farran
So:
Manel Pedrós
Coreografia:
Maria Salarich
Direcció Musical:
Robert Canela
Companyia:
Sound de Secà
Sinopsi:

Un espectacle de mig-gran format que té com a punt de partida el símbol de sumar (+) que, ajagut al terra, es converteix en una cruïlla, un lloc comú de l’espai públic, un punt de trobada de desconeguts. La suma contra els discursos d’odi cap al diferent i contra l’individualisme. Un encreuament creatiu, participatiu i nocturn on es troben la percussió amb la dansa, la veu, el moviment i la poesia. Sumar com a lluita comunitària i necessitat humana per celebrar les nostres diferències

Crítica: + (Sound de Secà)

16/09/2022

Festa garantida

per Alba Cuenca Sánchez

Els Sound de Secà són sinònim de concerts carregats d'energia i bon rotllo. Guapos, joves i feliços, els deu intèrprets de la proposta ho donen tot de forma molt compenetrada.

La seva nova peça manté alguns dels elements de Possê, una batucada plena de força que vam poder veure en l'última edició prepandèmica de Tàrrega. Molta percussió; coreografies enèrgiques; ritmes enganxosos; moments una mica naïf, ara a través de la paraula; lletres repetitives i fàcils de taral·lejar, i la voluntat d'incorporar al públic, aquest cop fent-lo pujar a l'escenari.

La diferència entre aquest espectacle i l'anterior és que passa del format itinerant a l'estàtic: canvien els carrers per un escenari en forma de símbol de sumar. Això els hi dona un punt més espectacular, amb llums i efectes diversos. Per la seva banda, el vestuari abandona el punt rústic de tons càlids per passar a un estil més cosmopolita (texans arrapats, caputxes, tops...).

En definitiva, veiem tot un desplegament tècnic que se suma a l'aposta vitalista del grup, que un cop més ens convida a deixar-nos contagiar per la festa.